Artikel Depot
Image default
Financieel

Is eToro een broker voor jou?

Deze eToro review geeft je een relatief beeld van eToro. In dit artikel lees je alles over eToro. Wat zijn de pluspunten en wat zijn de minpunten. Leer alles wat je moet weten over de broker eToro en hoe deze broker zich onderscheid van de andere brokers.

Achtergrond informatie eToro

eToro is opgericht in 2006 en heeft de visie voor het toegankelijk maken van online beleggen voor miljoenen klanten sindsdien absoluut waar gemaakt. Het eToro platform heeft een sociale sectie ten opzichte van vele andere brokers. Dit houdt in dat klanten zelf beleggen kunnen en daarnaast kunnen de klanten andere beleggers volgen. Hierdoor is de broker eToro een praktische stap voor beleggers die net beginnen. De strategieën van de beleggers die meer ervaring hebben kunnen worden gekopieerd naar eigen beleggingen. Je handelt bij eToro in dollars. Deze moet je omzetten in euro’s bij het opnemen van je winst. Bij de broker eToro is er ook de mogelijk om een account te nemen die meer geavanceerd is. Dit is dan een Platinum + of Diamond account. Hier hoef je onder andere geen bedrag te betalen als je je winst wilt laten uitbetalen. Twijfel je om te kiezen voor DEGIRO? Lees dan eerst eens onze DEGIRO review. Als je het nog niet zo goed weet lees dan eerst onze DEGIRO vs eToro artikel.

Hoe betrouwbaar is eToro?

Met 14 jaar ervaring wordt eToro zeker gezien als een van de marktleiders als het aankomt op alle online brokers. Dit straalt vanzelfsprekend vertrouwen uit. Doordat eToro gereguleerd wordt door de CySEC, FCA en AFM staan ze in Europa en zelfs in Nederland onder toezicht. Dit betekent dat eToro zich aan speciale en strenge regels moet voldoen. Zo moet bijvoorbeeld het geld van hun klanten altijd op een afzonderlijke rekening staan. Zo staat het geld van hun klanten altijd gescheiden van de bedrijfsrekening. Dit wordt streng gecontroleerd zowel intern als extern. Als er een gebeurtenis plaats vindt waardoor het geld van de klanten van eToro in gevaar kan komen, is er een garantiefonds die het geld verzekert tot ¢20.000. Al met al is dit dus goed geregeld.

Wat zijn de mogelijkheden voor beleggen?

eToro biedt de mogelijkheid aan om CFD’s te traden. Deze kunnen worden gebruikt om te beleggen in de volgende categorieën.

 1. Buitenlandse beurzen
 2. Grondstoffen
 3. Aandelen
 4. Indexen
 5. Futures Opties
 6. Forex
 7. ETF’s

Analysemogelijkheden eToro

Om erachter te komen wat interessante beleggingsopties zijn worden er vaak analysemogelijkheden aangeboden door brokers. Zo kun je bijvoorbeeld leren wat de geschiedenis is van een belegging. De analyse mogelijkheden verschilt per broker qua hoeveelheid en weergave. eToro biedt aan:

 1. Online opleidingen/ educatiemogelijkheden
 2. Fundamentele analyse
 3. Schaduwportefeuille
 4. Analistenrapporten
 5. Stop loss

Kosten

Als je zelf wilt gaan beleggen dan komen hier kosten bij, zoals transactie kosten of fondskosten. Je handelt bij eToro in USD en wanneer je dit wilt omzetten naar euro’s dan zijn de valutakosten relatief gezien hoog namelijk maximaal 50 pips. De inactiviteit kosten zijn $ 10 per maand nadat er een inactiviteit is geweest van 12 maanden. De spreadkosten zijn:

 1. Aandelen: 0,09%
 2. Forex 1-3 pips
 3. Grondstoffen: vanaf 2 pips
 4. Indices: vanaf 100 pips
 5. Cryptocurrencies: vanaf 0,75%

Verder zijn de extra kosten voor de klanten erg transparant. Hierdoor zal je nooit te maken krijgen met onverwachte kosten

Conclusie

In deze eToro review komt dus naar boven dat eToro een handelsplatform is die al meer dan 14 jaar meeloopt. Ze bieden veel verschillende mogelijkheden aan voor CFD’s en daarnaast worden er ook aandelen en ETF’s aangeboden. Door deze aangeboden mogelijkheden is eToro een geknipt platform voor beginnende beleggers. Ook omdat je bij eToro de kans hebt om van andere beleggers hun beleggersactiviteit in te zien. Dit is een uitstekende manier om je kennis bij te spijkeren.

https://beter-beleggen.nl/