Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten als je een hogedrukreiniger koopt

Er zijn vele verschillende variaties, merken en types hogedrukreinigers, dus het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan kan het handig zijn om wat houvast te hebben en tips te krijgen om je keuze te maken. In deze blog vertellen we je alles waar jij op moet letten bij de aanschaf van een hogedrukreiniger. Zo kun jij zo snel mogelijk aan de slag met je klussen, of je nou je tegels in de tuin wil reinigen of een complete fabriekshal. 

Welke soorten zijn er?
Je kunt hogedrukreinigers onderverdelen in drie soorten, elektrische aangedreven, benzine-aangedreven en accu-aangedreven. De elektrische worden gebruikt voor alledaagse klusjes in en rond je huis. Je kunt ze eenvoudig aansluiten op je stopcontact en je kunt direct aan de slag. Dan heb je ook nog hogedrukreinigers met een gas- of benzinemotor. Die zijn juist bedoeld voor het professionele werk bij bijvoorbeeld je eigen bedrijf. Tot slot heb je de hogedrukreinigers met een accu. Deze zijn handig in gebruik omdat ze wendbaar en compact zijn en je zit ook niet met een draad. Daar zit ook gelijk het volgende aandachtspunt, je moet de accu wel zo nu en dan opladen. Je moet dus goed in de gaten houden of je nog genoeg vermogen hebt om je klus af te maken. 

Hoeveel liter water verbruik je?
De hoeveelheid water die je hogedrukreiniger per uur verspreidt wordt aangegeven als de LPU. Hoe hoger de LPU hoe meer water je dus gebruikt en hoe sneller je het vuil zal kunnen verwijderen. Door het LPU te weten kun je dus redelijk inschatten hoe snel jij je oppervlak weer mooi schoon hebt. Je moet bij de aanschaf ook rekening houden met de waterdruk van je watervoorziening, als die niet hoog is, of inconsistent dan raden we aan een apparaat met een lagere LPU te nemen. Voor werkdruk zijn er ook verschillende opties, van licht tot extra zwaar. Ook dit is afhankelijk van de klus die je wil klaren. 

Slanglengte
Het verschilt natuurlijk per klus en omgeving hoe groot je bereik moet zijn en dus hoe lang je slang moet zijn. Als je een lange slang gebruikt hoef je immers minder vaak ook je gehele hogedrukreiniger te verplaatsen. Je kunt met een langere slang ook een groter oppervlakte bereiken. Voordat je dus overgaat tot aanschaf van een hogedrukreiniger is het goed om te realiseren hoeveel ruimte je moet gaan overbruggen. 

Meer weten over hogedrukreinigers?
Wil je nou nog meer weten over hogedrukreinigers, waar je ze voor kunt gebruiken en waar je op moet letten bij de aanschaf? Kijk dan eens op de website van Gereedschap Expert, daar vind je diverse verschillende hogedrukreinigers en helpen ze je graag verder met je keuze. Zo kun jij zo snel mogelijk aan de slag met je schoonmaakklus! 

https://www.gereedschap-expert.nl/