Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Waarom steeds meer mensen voor egaliseren kiezen

Steeds meer mensen die een nieuwe vloer laten plaatsen kiezen ervoor om de ondervloer eerst te laten egaliseren. Dat is niet zo vreemd. Vroeger lag er in veel vertrekken tapijt. Voor het leggen van tapijt is het niet nodig om de vloer te egaliseren, omdat dit materiaal kleine oneffenheden corrigeert. Het maakt voor het leggen van een tapijt in een ruimte niet uit of er een paar millimeter verschil zit in een vloer. Voor een harde vloer, zoals plavuizen of hout, is dat een heel ander verhaal. Dan is het wel degelijk belangrijk dat de ondervloer egaal glad en overal even hoog is. Zo niet dan kan dit tot schade aan je nieuwe vloer leiden, en dat is natuurlijk erg zonde van de investering. 

Egaliseren van een vloer kun je eventueel ook zelf doen

Als je handig bent en je kunt secuur werken, dan is het mogelijk om een vloer zelf te egaliseren. Je moet dan wel goed weten wat je doet en de egaline zeer gelijkmatig aanbrengen. Als je een ervaren vakman aan het werk ziet lijkt het heel eenvoudig, maar niets is minder waar. Als de vloer niet volledig gelijkmatig is geëgaliseerd dan zie je dat vaak niet als je aan het werk bent en ook niet als de vloer is opgedroogd. Het komt pas aan het licht nadat je je nieuwe vloer hebt gelegd en na verloop van weken of maanden merkt dat plavuizen, tegels of planken gaan scheuren of als er lelijke putten in de vloer ontstaan. Dan is het te laat en moet vaak de hele vloer worden vervangen.

Kies voor zekerheid en laat je vloer egaliseren

Als je geen problemen wilt nadat je een mooie vloer hebt laten leggen dan is het aan te raden om je vloer door een professional te laten egaliseren. Het leggen van een vloer kun je daarna eventueel zelf doen als je daar handig in bent. Door voor deze werkwijze te kiezen weet je zeker dat je vloer goed voorbereid wordt op het plaatsen van de nieuwe vloerbekleding en kun je hier vele jaren onbezorgd van genieten. Je kunt voor het egaliseren van je vloer ook online een offerte aanvragen.

Wil je graag je garagevloer egaliseren? Neem dan een kijkje bij Egaliseren.nl en vraag vrijblijvend een offerte aan.