Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Een klusplan maken als je een huis hebt gekocht

Als je een huis hebt gekocht of gehuurd waar nog het nodige aan moet gebeuren dan is het handig om op een rijtje te zetten welke klussen gedaan moeten worden en vervolgens een volgorde te bepalen. Het is sowieso handig om schilderwerk en het witten van plafonds eerst te doen. Dit geeft immers spetters en dat is niet zo erg als er nog niets op de vloer ligt. Als je klaar bent met verven en witten of behangen kun je verder gaan met de vloer. Als je een nieuwe vloer laat leggen kan het nodig zijn om de ondervloer te laten egaliseren. Het is verstandig om dit te laten doen op een moment dat je een paar dagen niet in het huis bent om te klussen, zo kan de vloer goed drogen. 

Na egalisatie moet een vloer 2 etmalen drogen

Als je een vloer hebt laten egaliseren dan is het verstandig om deze minimaal 2 dagen te laten drogen. Sommige deskundigen zeggen dat je er na een dag op kousenvoeten wel weer op mag lopen, maar het is beter om dit niet te doen. Na 48 uur is de vloer zodanig gedroogd dat er op open wel weer mag. Wacht met het leggen van je nieuwe vloer liever nog een dagje extra. Dan weet je zeker dat de ondervloer niet beschadigd raakt als je nieuwe vloer wordt geplaatst. 

Wanneer kan ik mijn huis betrekken?

Het is verstandig om klussen zoals schilderen en het leggen van nieuwe vloeren af te ronden voordat je daadwerkelijk verhuist. Natuurlijk kun je je nieuwe huis betrekken als er nog het nodige gedaan moet worden. Maar de praktijk leert dat klussen in een bewoond huis vaak lastig is. Ook worden klussen vaak op de lange baan geschoven. Als je zeker wilt zijn dat je huis een fijn thuis wordt dan rond je de grotere klussen af voordat de verhuizing plaatsvindt. 

Ook voor het egaliseren van je tegelvloer ben je bij Egaliseren.nl aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte op.