Artikel Depot
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart en de meest voorkomende vragen over ballonvaren

Een ballonvaart maken het kan. C-AIR helpt je graag verder toch merken we dat er veel gestelde vragen terugkomen, daarom lijsten we de vaakst voorkomende vragen eventjes op.

Wil je ook eens een ballonvaart meemaken, twijfel niet en boek je ballonvlucht met C-AIR ballonvaarten wij helpen je graag verder. Wij voorzien je vlucht op maat.

Hoe laat start het ballonvaren?

Dit hangt meestal af van het seizoen waarin het ballonvaren gepland staat. Je moet altijd rekenen dat wij een 3 tal uur voor de zonsondergang afspreken bij een avond ballonvaart. Bij een ochtend ballonvaart is dit een half uurtje voor zonsopgang.

Mag ik roken tijden een ballonvaart?

Nee, wij vragen aan al onze passagiers en omstanders niet te roken voor na of tijdens de ballonvaart. De reden hiervoor is dat onze gasflessen gevuld met propaan nooit ver weg zijn.

Hoeveel afstand wordt er gevlogen tijdens een ballonvlucht?

Dit hangt uiteraard af van de windrichting en windsnelheid, een ballonvlucht duurt circa 1 uur.  De snelheid tijdens een ballonvlucht is gemiddeld tussen 10 en 30 kilometer per uur.

De wind is meestal sterker op hoogte dan aan de grond, dit zorgt ervoor dat we meestal wel een minimum afstand van 10 kilometer afleggen.

Welke kledij moeten we dragen tijdens een ballonvaart?

Hakken zou ik zeker afraden, maar voor de rest zou ik zeggen draag best gemakkelijke kledij. Tijdens een ballonvlucht is het ook niet extreem koud, de temperatuur is meestal hetzelfde als op de grond. De brander zorgt zelf voor een extra verwarming, wat het een aangenaam gevoel geeft in de luchtballonmand.

Mogen wij overal ballonvaren?

Het luchtruim is ingedeeld in bepaalde blokken, er zijn bepaalde blokken waar we niet mogen ballonvaren in Brussel, Charleroi, Oostende en Kleine Brogel. Uiteraard proberen wij ons best te doen om onze passagiers een fantastische ervaring te geven. Een luchtballon kunnen we niet sturen qua richting, wij varen met de wind mee daarom wordt de opstijglocatie pas bepaald de dag van het ballonvaren.

https://www.cair-ballonvaart.be