Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Tips: geef je oude kleren een nieuw leven!

Je herkent het vast wel: kledingstukken die je al jaren in de kast hebt liggen en nooit meer hebt aangeraakt. Toch wil je ze niet weggooien, want wat als je ze een week later ineens nodig blijkt te hebben? In dit geval is dit een goed moment om je oude kleren een nieuw leven te geven. Maar hoe doe je dit precies? Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder!

 

Make-over

Heb je een paar oude kledingstukken in de kast liggen waarvan de kwaliteit nog best goed is? Dan kun je deze ook een make-over geven! Maak bijvoorbeeld van een lange broek een leuk kort broekje en transformeer een shirt met lange mouwen om tot een topje. Super handig! Zo hoef je geen kleding weg te gooien en heb je toch een leuk nieuw item in de kast hangen. Je kunt de kleding eventueel ook nog versieren met loavertjes, kralen en zoombanden. Dit geeft een leuk een speels effect. Zo ben je er ook zeker van dat er niemand anders zal rondlopen in dit unieke kledingstuk! Je kunt er ook voor kiezen om kledingstukken te laten bedrukken! Er zijn verschillende websites, zoals omnishirt.nl, die verschillende bedrukkingsopties hebben. Let er wel op of dit met oude kleding kan of dat je hier alleen een nieuw shirt kunt kopen.

 

Ruilen of weggeven

Hiernaast is het ook een goede optie om kleding weg te geven aan iemand die het goed kan gebruiken of om kleding te ruilen. Zo raak jij jouw kleding kwijt die je niet meer draagt en kun je misschien zelf ook nog een leuk item scoren! Je kunt in je netwerk rondvragen wie hier voor open staat. Ook is het leuk om een avondje te organiseren met vrienden, waarbij iedereen kleding meeneemt en jullie met zijn alle kleding kunnen uitwisselen. Dit is een simpele en leuke manier om je kleding te hergebruiken.

 

Verkopen

Tegenwoordig zijn er verschillende apps en websites waar je je kleding kunt verkopen. Zo kun je nog een extra zakcentje ontvangen ook. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat de kleding van goede kwaliteit is en deze nog mooi gedragen kunnen worden. Het gebeurt helaas ook regelmatig dat mensen kleding verkopen waar enige gebreken aan zitten. Als je de app download zul je dus duidelijke foto’s van de kleding moeten maken en vervolgens wacht je af of ze gekocht gaan worden.