Artikel Depot
Image default
Kinderen

Wat is geschikt binnenspeelgoed voor een kind?

Wat is geschikt binnenspeelgoed voor een kind?

Nu de wintermaanden en regenachtige dagen weer voorbij zijn, gaan de kinderen weer langzaam naar buiten om te spelen. Toch zal Nederland, Nederland niet zijn wanneer het weer de aankomende maanden nog steeds tegen valt. Voor de dagen en weekenden dat het weer niet goed is en je (bijna) verplicht bent om binnen te zitten, hebben we verschillende soorten binnenspeelgoed voor je opgesomd. Want je hoort het steeds vaker in het nieuws: kinderen zitten veel te lang achter aan scherm of console. Want zeg nou zelf: er is niets beter dan een middag vol plezier en spelletjes binnenshuis met de kinderen

Tip 1: puzzels

Een puzzel is een tijdloos soort speelgoed wat al decennia in trek is bij kinderen. Het mooie aan puzzels is dat er zoveel soorten zijn dat je voor elke leeftijd wel een geschikte puzzel kunt kopen. Een puzzel helpt bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen en ruimtelijk inzicht. Voor jongere kinderen zijn er houten puzzels met grote stukken puzzels beschikbaar, terwijl oudere kinderen uitdagendere puzzels kunnen proberen met duizenden stukjes, zoals die van Ravensburger of Jan van Haasteren.

Tip 2: bouwsets

Bouwsets zoals Lego, Duplo en Mega Bloks zijn een andere perfecte oplossing voor binnenspeelgoed voor kinderen. Bouwsets stimuleert de fijne motoriek, de creativiteit en het probleemoplossend vermogen. Met een bouwset kunnen kinderen hun verbeelding en creaties de vrije loop laten.

Tip 3: bordspellen

Bordspellen zijn altijd een populaire keuze geweest voor binnenspeelgoed. Zeker, omdat de ouders of andere familie ook mee kunnen doen en dan heb je direct een familieaangelegenheid. Toyrunner heeft een groot aanbod aan bordspellen beschikbaar, van eenvoudige kinderspellen tot meer complexe spellen voor oudere kinderen. Enkele voorbeelden van populaire bordspellen zijn Monopoly, Mens Erger Je Niet, Cluedo en Scrabble.

Tip 4: elektronisch speelgoed

Voor oudere kinderen zijn er ook veel leuke en leerzame elektronisch speelgoed beschikbaar, zoals raceauto’s programmeerbare robots tot aan educatieve tablets.

Concluderend

Binnenspeelgoed voor kinderen kan niet alleen leuk zijn, maar het kan ook helpen bij de ontwikkeling van verschillende, benoemde vaardigheden. Of het nu gaat om het oplossen van puzzels of het bouwen van constructies. Er zijn genoeg opties beschikbaar om je kinderen bezig te houden tijdens regenachtige dagen. Vergeet niet om ook tijd door te brengen met je kinderen en samen te spelen, want dit versterkt de band. We hopen dat dit artikel je helpt met het kiezen van geschikt binnenspeelgoed. Dan weet je direct wat je kunt gaan doen als het weer eens typisch Nederlands weer is.