Artikel Depot
Image default
Vakantie

Curaçao verkennen met de auto

Voor veel Nederlanders is tropisch Curaçao een ware droombestemming. Het Caribische eiland heeft dan ook voor bijna ieder wel wat wils. Je kunt er heerlijk van het eilandleven genieten met een kokosnoot in je hand op een parelwit strand. Ben je wat actiever ingesteld, dan wachten je de ruige binnenlanden van het eiland, met hun eeuwenoude landhuizen en metershoge cactussen. Een auto huren Curaçao is de ideale manier om op je eigen tempo het eiland te ontdekken en te gaan en staan waar jij wil.

Begin je rondreis in Willemstad

Wanneer je op Curaçao aankomt is kleurrijk Willemstad je eerste kennismaking met het eiland. De Curaçaose hoofdstad aan de baai het Schottegat staat bol van de historie. Wandel over de Koningin Emmabrug en werp een blik op de bontgekleurde rij panden langs het azuurblauwe zeewater. Bezoek vervolgens het knalgele Fort Amsterdam, dat uit 1634 stamt en daarmee een van de oudste panden van de stad is. Voor meer geschiedenis kun je onder meer het Curaçaosch Museum bezoeken, dat is gevestigd in een historisch hospitaal. Sluit de dag af met een lekkere maaltijd of een drankje in de bruisende wijk Pietermaai. 

Rijd langs de afwisselende zuidkust

Na een dag of twee in Willemstad kun je een auto huren Curaçao en de stad achter je laten. Rijd bijvoorbeeld eerst naar het zuiden, waar je de zoutpannen van Jan Thiel vindt. Hier wandel je door een bijzonder landschap van kleine zoutvlaktes en meertjes. Eveneens in de buurt liggen de stranden langs de Caracas Baai, waar je fijn even een frisse duik kunt nemen. Reis je met kinderen, sla dan ook de struisvogelboerderij bij Labadera niet over.

Verken centraal Curaçao

Een auto huren Curaçao geeft je de vrijheid om het hele eiland rond te rijden en te stoppen waar jij maar wil. Na je ontdekkingstocht in het zuidpuntje van Curaçao kun je de weg volgen langs de dunner bevolkte oostkust, en bijvoorbeeld een korte stop maken bij het historische landhuis Jan Kock. Dit voormalige plantagepand huisvest vandaag de dag een kleine galerie. Niet ver van het landhuis vandaan liggen enkele schitterende stranden. Zo is er Playa Porto Mari, waar zacht roze zand fraai afsteekt tegen de achterliggende groene heuvels enerzijds en het helderblauwe zeewater anderzijds.

Zoek de natuur op in het uiterste noorden

Noordelijk Curaçao wordt gedomineerd door de Christoffelberg, die met 372 meter het hoogste punt op het eiland vormt. De berg ligt in een gelijknamig natuurgebied, dat je kunt verkennen door een auto huren Curaçao. Op de uiterste noordwestpunt van het eiland vind je Watamula, waar de golven wild tegen de rotsen slaan en soms zelfs omhoog spatten door gaten in het gesteente. Het is dan ook niet voor niets dat de lokale bevolking zegt dat het eiland op deze plek ‘ademt’. Een auto huren Curaçao biedt je verder de mogelijkheid om door te rijden naar de Blauwe Kamer. Dit is een grot die verbonden is met de zee, die er door het binnenvallende zonlicht en het blauwe zeewater prachtig uitziet. Na afloop van je bezoek aan de grot kun je vlakbij heerlijk op het strand nagenieten van je onvergetelijke rondrit.