Artikel Depot
Image default
Woningen

Hoe kies je een betrouwbare makelaar?

Het zoeken naar het perfecte huis kan al een hele opgaven zijn. Helemaal in deze markt. Op een gegeven moment heb je Funda wel uitgespeeld. Ga daarom voor een makelaar. Een makelaar kent de regio waar jij een huis zoekt en weet als geen ander de lokale huizenmarkt. Verder zijn makelaars ook bekend met de regelgeving. Een makelaar doet veel meer voor jou dan alleen het vinden van je perfecte huis. Maar hoe weet je nu of je de juiste makelaar hebt gevonden? Er zijn een paar dingen waarop je kan letten:

    Specialisme: is het een aankoopmakelaar of een verkoopmakelaar.
    Hoeveel ervaring heeft hij of zij in de makelaarsbranche?
    Zijn er reviews aanwezig over de makelaar?

Deze punten kun je altijd aanhouden, zo heb je een houvast in jouw zoektocht.

De voordelen van een makelaar

Ben je in op zoek naar een huis in Amsterdam? Dan is een makelaar in Amsterdam geen verkeerd idee. Het vinden van jouw huis wordt hierdoor een stuk makkelijker. Een makelaarskantoor heeft een groot netwerk, hierdoor is de kans aannemelijk dat jouw droomhuis ertussen zit. Een makelaar ontzorgt je compleet tijdens het verkopen en het kopen van jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan de stapels papierwerk die erbij komt kijken. Dit wordt allemaal voor jou opgepakt en scheelt dus een heleboel administratief werk. Daarnaast kies je voor kwaliteit en deskundigheid. Omdat makelaars niet emotioneel betrokken zijn bij een woning kunnen zij zakelijk blijven. Dit komt goed ten pas tijdens onderhandelingen.

Hoe gaat een makelaar te werk?

Heb je eindelijke je makelaar gevonden? Of is misschien toch de keuze gevallen voor een makelaar in Amsterdam West? Dan is jouw droomhuis een stapje dichterbij. De makelaar kijkt naar wat jouw eisen zijn en wat er mogelijk is met jouw budget. Makelaars hebben veel kennis van de omgeving daardoor kan hij of zij een goede inschatting maken over de vraagprijs van het huis. Hij of zij kan ook aan de slag gaan met de verkopen van jouw huis. Ook hier komt een heleboel administratie en geregel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan marketing, het huis zetten op Funda en ook bezichtigingen moeten ingepland worden. Er wordt dus een heleboel werk verzet.

https://www.finsensmakelaardij.nl/