Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Alles over afval scheiden voor bedrijven

Bij het scheiden van afval is het mogelijk om de uitstoot van CO2 te verminderen. Steeds meer bedrijven in Nederland maken deze keuze, gezien het belang dat het milieu hiermee heeft. Daarnaast zal het ten gunste gaan van de reputatie die jouw bedrijf heeft. Je bent in staat om de winst die je kunt maken te vergroten, op het moment dat er sprake is van een goede reputatie. Daarbij geldt dat de kosten voor het verwerken van afval goedkoper zullen zijn, op het moment dat je verschillende afvalstromen gescheiden houdt van elkaar. Hiervoor heb je echter een PMD container van Milieu Service Nederland nodig. 

Scheiden bij de bron

Om misverstanden te voorkomen is het van belang om afval te scheiden bij de bron. Hiervoor heb je in eerste instantie een rolcontainer nodig, om hiermee ervoor te zorgen dat de kwaliteit van afvalscheiding niet verloren gaat. Je kunt namelijk voorkomen dat papier vervuild raakt, als gevolg van de groente die in dezelfde bak gegooid wordt. Door dit soort situaties te voorkomen gaat de kwaliteit van afvalscheiding vooruit. Er is voldoende technologie beschikbaar om dit proces gemakkelijk te maken.

Een circulaire economie

Het levert verschillende voordelen op om te kiezen voor afvalscheiding. Het voornaamste voordeel ligt natuurlijk in het milieu, aangezien een duurzame en veilige leefomgeving gestimuleerd wordt. Verder is er sprake van een circulaire economie, waarbij geldt dat producten meerdere keren gebruikt worden. Als gevolg van afvalscheiding kan materiaal meerdere keren opnieuw gebruikt worden, waarmee de productie van nieuw materiaal onnodig is. Dit heeft minder uitstoot van CO2 als gevolg. 

Kostenbesparing

Je kunt kosten besparen door afval te scheiden. Het is namelijk zo dat er een hogere prijs wordt gevraagd voor het weggooien van afval op een grote hoop. Bij de verschillende afvalsoorten horen tevens verschillende verbrandingsovens. De kosten voor het verwerken van afval in de ene oven is lager ten opzichte van de kosten in een andere oven. Het is dus beter voor het milieu om afval te scheiden en beter voor jouw portemonnee. Zorg dat je voldoende containers in huis hebt om te beginnen met het scheiden van afval.