Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

Wat is het effect van een botox behandeling?

Voor mensen die graag wat minder kraaienpootjes rond hun ogen willen hebben of een frons in het voorhoofd willen verminderen, zal het duidelijk zijn. Botox is een relatief eenvoudige, maar effectieve oplossing. Maar dat deze spierontspanner meer is dan alleen een manier om jezelf een goed gevoel over je uiterlijk te geven, wordt wel duidelijk als we in gesprek gaan met de cosmetisch adviseur van Botox Maastricht.

Wanneer komen mensen voor een botoxbehandeling?

De cosmetisch adviseur van Botox Maastricht vertelt direct dat er natuurlijk veel vraag is naar een Botoxbehandeling die bijdraagt aan een frisser uiterlijk. Maar het is niet altijd een kwestie van ijdelheid. In bepaalde situaties kunnen laaghangende mondhoeken of een diepe frons, echt invloed hebben op de gemoedstoestand van mensen. Want als je dagelijks te horen krijgt dat je er zo moe uitziet, of dat je niet zo ernstig moet kijken, dan ben je het op een gegeven moment zat en zoek je naar oplossingen. In dat geval ben je bij Botox Maastricht aan het juiste adres. De cosmetisch adviseur van Botox Maastricht wijst ook nog op een andere behandeling met Botox waar veel mensen baat bij hebben. Dat is een Botoxbehandeling tegen bovenmatig transpireren, tegen migraine of bij tandenknarsen. Ook voor dit type behandelingen kun je bij Botox Maastricht terecht.

Waaruit bestaat een Botoxbehandeling?

Botox wordt door middel van injecties ingebracht. De cosmetisch adviseur van Botox Maastricht legt uit dat Botox een spierontspanner is. Dus doordat de spieren kunnen ontspannen, verdwijnen de harde lijnen in het gezicht. Je krijgt daardoor een minder harde gezichtsuitdrukking of sommige rimpels verdwijnen. Dit ontspannende effect heeft de Botox ook bij mensen die last hebben van migraine of tandenknarsen. Doordat je ongemerkt bepaalde spieren teveel of constant aanspant, veroorzaakt dat op andere punten in je lichaam spanning, met bijvoorbeeld hoofdpijn tot gevolg. Met een behandeling van Botox Maastricht kun je die spanning dus wegnemen.

Hoe lang profiteer je van een Botoxbehandeling?

Ieder mens is anders en ook iedere huid is anders. Nadat je bij Botox Maastricht een behandeling hebt gehad, zul je na ongeveer twee dagen het effect ervan merken. Dat is bij ieder type behandeling het geval, of het nu om het verminderen van kraaienpootjes gaat of om een behandeling van rimpels in de hals. Het resultaat houdt drie maanden tot een half jaar aan. De cosmetisch adviseur van Botox Maastricht wijst er wel op dat een Botoxbehandeling migraine niet geneest. Maar doordat je de spanning op de spieren kunt wegnemen, kun je wel een verlichting ervaren of kunnen de klachten minder intens worden.

Wat kun je zelf doen om veroudering van de huid tegen te gaan?

Een Botoxbehandeling is een mooie manier om je huid weer een frisse aanblik te geven. Je hebt het natuurlijk niet altijd in de hand dat je rimpels krijgt of je huid veroudert. Dit kan bijvoorbeeld vanwege erfelijke aanleg zijn. Toch kun je door gezond te eten, niet te roken of geen alcohol te drinken, vroegtijdige veroudering tegengaan. Ook het blootstellen van je huid aan de zon kun je beter voorkomen. Dit in combinatie met een behandeling van Botox Maastricht, geeft je langdurig een mooi resultaat.