Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Voor welke kozijnen kun je het beste kiezen?

Wil jij jouw kozijnen vervangen in Den Haag? Dan ben je vast op zoek naar een kozijnspecialist die jou daarbij kan helpen. Maar je vraagt je vast af met welke kozijnen jij jouw oude kozijnen het beste kunt vervangen. Het vervangen van kozijnen in Rotterdam is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. En omdat het ook om een behoorlijke investering gaat, wil je wel de juiste keuze maken. Wij helpen je daar graag bij met dit blog. 

Houten kozijnen

Als je voor een authentieke en klassieke uitstraling wilt gaan, dan zijn houten kozijnen de beste keuze. Het is natuurlijk en sterk materiaal, wat met goed onderhoud wel tot 75 jaar meegaat. Je kunt eenvoudig de kleur en stijl aanpassen door het hout opnieuw te schilderen. Klein nadeel is wellicht dat je het hout om de 5-7 jaar opnieuw moet schilderen om de levensduur te verlengen. 

Aluminium kozijnen

Heb jij een ruim budget voor het vervangen van jouw kozijnen? Dan kun je het beste kiezen voor aluminium kozijnen. Deze kozijnen zijn bijzonder sterk en van goede kwaliteit. Een groot voordeel van deze kozijnen is de onderhoudsvriendelijkheid. Met een paar keer per jaar schoonmaken behoudt je de mooie look van de kozijnen. 

Kunststof kozijnen

De meest gekozen kozijnen zijn die van kunststof. Dit komt met name door de aantrekkelijke prijs in vergelijking met hout en aluminium. Deze kozijnen hebben uitstekende isolatiewaarden en gaan lang mee. Door het toepassen van een houtnerf zijn deze kozijnen bijna niet meer te onderscheiden van echte houten kozijnen. Als je kiest voor een grijze kleur, kun je ook een aluminium look creëren. Ook hier geldt dat een paar keer per jaar schoonmaken qua onderhoud voldoende is om te zorgen dat het materiaal lang meegaat.