Artikel Depot
Image default
Architectuur

Kantoor in je tuin?

Bevalt het je thuiswerken en wil je er gewoon mee doorgaan? Dan is het wel zaak dat je een aparte plek creëert. Het is niet nodig om te vertellen waarom je privé en werk gescheiden moet houden. Heb je geen genoeg ruimte in huis of is het zo dat je een apart ruimte in je huis niet afgescheiden genoeg vindt? Denk dan eens aan een kantoor in je tuin, zoals de blokhut. Een aantal tips voor een kantoor in je tuin, zodat ook jij straks met plezier in je tuin kunt gaan werken.

 

Goede isolatie is belangrijk

Wil je heel het jaar door in je tuin werken dan is goede isolatie belangrijk. Alleen dikkere wanden zijn hiervoor niet genoeg. Je kunt een goede isolatie bereiken door PIR platen te gebruiken. PIR plaat is een isolatiemateriaal gemaakt van kunststof. Je kunt het zowel in je dak als in je vloer verwerken. Een groot voordeel van PIR is dat het licht is. Dat betekent dat het niet veel bij zal dragen aan het gewicht van je houten constructie. De platen zijn dun, maar hebben een extra goede isolatiewaarde. Je hebt daardoor minder platen nodig ten opzichte van andere isolatiemateriaal. Heel geschikt dus voor het isoleren van kleinere ruimtes.

 

Ook de fundering van je kantoor in tuin is belangrijk

Bij het bouwen van je kantoor in tuin is de fundering niet geheel onbelangrijk. Het is het tegenovergestelde, want om lang te genieten van je kantoor is het van belang dat je kantoor een goede ondergrond heeft. Er zijn mogelijkheden genoeg voor het type fundering. Dan kun je denken aan vlonderplanken, beton of keramische terrastegels.

 

Een goede wanddikte zorgt voor warmte in het kantoor

Een kantoor in je tuin moet een prettige plek zijn om in te werken. Daarom is het van belang dat je het goed warm kunt krijgen in de winter. En natuurlijk dat het in de zomer niet té warm wordt. Belangrijk hierbij is de wanddikte van het kantoor. Kies voor dikkere wanden en je hebt een betere isolatie. Ook bouw je met een dikkere wanddikte een stevigere constructie die lang kan blijven staan. Dunne wanden zijn mogelijk, maar dan moet je wel meer aan de isolatie doen.

 

Ventilatie is van essentieel belang

Vergeet niet je kantoor in de tuin te voorzien van ventilatie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ventilatieroosters toe te voegen. Je zorgt voor frisse lucht in je werkruimte en dat is wel zo fijn. Tip is om één rooster aan de bovenkant van de muur te plaatsen en een ander aan de onderkant.