Artikel Depot
Image default
Industrie

Wat kan cycloon afzuiging betekenen voor je bedrijf?

Tijdens industriële processen van de bulk- en stortgoedverwerkende industrie komen er ongewenste stofdeeltjes in de luchtstroom. Denk hierbij aan afval, klei, steenkool, glaswol of kunststof. Via cycloon afzuiging gaat de stofafzuiging met machines in een industriële omgeving efficiënter. Een cycloon systeem is een voorafscheider die het stof opzuigt, voordat het in de stofzuiger van je machines kan komen. Hierdoor behouden je machines hun zuigkracht.

Voordelen van cycloon stofafzuiging

Cycloon stofafzuiging is vooral een goede keuze, als je een grote hoeveelheid stof moet scheiden van lucht. Een cycloon stofafzuiger scheidt stof en materiaal door centrifugale krachten en werpt het stof via de onderkant uit. Het gevolg van cycloon afzuiging is een afname van de belasting van de filters van de machines van je onderneming, die hierdoor een langere levensduur hebben. Voor de bouw van cycloon systemen kan je een specialist in ontstoffings- en filtertechniek inschakelen.

Een cycloon stofafzuiger is maatwerk

Een systeem voor cycloon afzuiging moet afgestemd zijn op je bedrijf of fabriek. Om de beste afzuiging te krijgen die mogelijk is, kan een gespecialiseerd bedrijf een testopstelling plaatsen. Het afzuigsysteem dat je uiteindelijk laat installeren moet optimaal werken en veilig zijn. Om in de gaten te houden of de installatie goed werkt, is eenmaal per jaar of meerdere malen per jaar een controle door specialisten nodig.

Mesys heeft goed geschoolde experts

Mesys Industrial Air Systems heeft een jarenlange ervaring met het bouwen van systemen voor het reinigen van lucht en het scheiden van stoffen. Wanneer je aangeeft cycloon afzuiging nodig te hebben, dan komt een systeemanalist het technisch proces van je bedrijf in kaart brengen en advies uitbrengen. Vervolgens kan een engineer desgewenst een installatie ontwerpen waarmee schone lucht gegarandeerd is. Ook over bestaande stofafzuiging systemen kan Mesys een deskundig oordeel geven.

https://www.mesys.nl/