Artikel Depot
Image default
Sport

Overwegingen bij het kiezen van voetbalshirts

Als jij verantwoordelijk bent voor het kopen van voetbalshirts voor je team, moet je met veel details rekening houden. Er zijn zoveel fabrikanten dat het verwarrend kan zijn om er een te kiezen. Er zijn veel stofkeuzes en je weet misschien niet precies wat de beslissende factoren zijn om de juiste voetbalshirts te kiezen. In dit artikelen worden een aantal factoren toegelicht waar je rekening mee kunt houden als je op zoek bent naar de juiste voetbalshirts.

De pasvorm

De pasvorm van een voetbalshirt is belangrijk voor spelers om zich comfortabel en zelfverzekerd in te voelen. De pasvorm van het shirt hangt af van het formaat en de lengte van de speler en zijn of haar lichaamsbouw. Over het algemeen moeten shirts getailleerd zijn, maar ze mogen niet te strak zitten en mogen de bewegingsvrijheid niet beperken. Een keepersshirt moet losser zijn dan de andere shirts, omdat ze hun armen vrij moeten kunnen bewegen tijdens het duiken naar de bal. Spelers kunnen overwegen om een ​​maat groter te nemen. Op deze manier kunnen ze nog iets eronder dragen als het koud is, zonder zich erdoor beperkt te voelen.

De stof

Je wilt dat je spelers koel en comfortabel zijn tijdens het sporten. Stof is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen hoe een shirt zal passen en aanvoelen tijdens het sporten. De beste stoffen zijn licht van gewicht, ademend en duurzaam, zodat ze de prestaties niet belemmeren. Sommige stoffen hebben ook rekbare eigenschappen die de flexibiliteit en het bewegingsbereik van spelers verbeteren en schuren of wrijving op de huid verminderen. Dit is een belangrijke functie als je wilt dat je team elke keer weer uit kan blinken. Voor shirts die strikt moeten voldoen aan reglementaire richtlijnen, zoals die van professionele teams, zijn katoen mengsels gemaakt van 100% polyester of nylon veelvoorkomende keuzes. Dat komt omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, zelfs na herhaaldelijk wassen, zonder hun oorspronkelijke vorm te verliezen.

Het comfort

Als je een voetbalshirt gaat dragen, moet het comfortabel zitten. De pasvorm moet strak genoeg zijn, zodat hij niet te veel beweegt en irritatie veroorzaakt. Het mag echter niet zo strak zitten dat je het gevoel krijgt dat je niet kunt ademen. De stof moet ook zacht zijn en je moet je er gemakkelijk in kunnen bewegen. Daarnaast moet het voldoende ademend zijn voor comfort op warme dagen en in warme klimaten. De meeste voetbalshirts hebben een ontwerp op de voor- of achterkant van het shirt. Dit kunnen logo’s zijn van clubsponsors of liefdadigheidsinstellingen die de club ondersteunen.