Artikel Depot
Image default
Kinderen

Buitenspelen is gezond voor kinderen

Ben je op zoek naar leuk buitenspeelgoed voor je kind om lekker mee buiten te kunnen spelen? Buitenspelen is niet alleen leuk maar ook gezond en goed voor de ontwikkeling van je kind. Je kind is lekker aan het bewegen in de buitenlucht, en leert ondertussen verschillende nuttige dingen als hand- oog coördinatie en evenwicht. Een leuk idee voor gezond buitenspeelgoed is een skelter. Kinderen vinden skelters vaak erg leuk, want een skelter ziet er stoer uit en doet een beetje denken aan een echte racekart. En het mooie van een skelter is dat het wagentje niet ver van de grond af staat zodat een skelter al voor 4-jarige kinderen geschikt is. 

Lekker gezond buitenspelen met een leuke skelter voor kinderen

Een skelter is iets anders dan een fiets, want een skelter is een karretje wat rijdt op 4 wielen en vrij laag bij de grond staat. Je gebruikt wel net als op een fiets trappers om je voort te bewegen. Een skelter kom je ook tegen onder naam kart of go-kart en zijn ook verkrijgbaar in tweepersoons uitvoeringen of in uitvoeringen met een aanhangwagentjes. Skelters voor buiten zijn uitgerust met een veilige BFR-rem hebben meestal luchtbandjes en een stoel en stuur wat in hoogte verstelbaar is. Met een skelter kan je kind lekker gezond buitenspelen, want ze zullen toch echt moeten trappen om vooruit te komen. 

Leuke skelters voor kinderen van 4 jaar of ouder om lekker mee buiten te spelen

Met zo’n leuke skelter kan je kind lekker naar hartenlust buiten rondrijden. Door de luchtbandjes kunnen ze met gemak op de stoep of in het park rijden. Omdat het stoeltje van een skelter zo laag bij de grond is kan je kind niet zo makkelijk van de skelter afvallen. En dat is ideaal voor kleinere kinderen die nog niet zo’n goed ontwikkeld evenwichtsgevoel hebben. Achterop de skelter kan nog een veiligheidsvlag worden gemonteerd waardoor je kind beter zichtbaar is. Bij de meeste skelters kun je ook nog een trekhaak achterop monteren om een aanhangwagentje aan te koppelen waar je kind van alles in mee kan nemen.

Wil je een leuke skelter kopen waar je kind lekker mee buiten kan spelen?

Zou je een leuke skelter willen kopen voor je kind om lekker mee buiten te spelen, dan kun je terecht in de winkel van Binnenenbuitenspeelgoed. Hier kun je de leukste skelters vinden voor kinderen vanaf 4 jaar tot skelters voor kinderen van 12 jaar voor voordelige prijzen. En voor het gemak kun je de skelter daar ter plaatse in elkaar laten zetten en meteen een extra trekhaak en vlaghouder laten monteren, dan kan je kind er meteen op wegrijden.