Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

Alles over zonnebrand met natuurlijke ingrediënten

Zonnebrand met natuurlijke ingrediënten biedt dezelfde bescherming als normale zonnebrand maar is vaker een stuk beter voor je huid. Er bestaan veel feiten om zonnebrandcrème heen. Een groot deel van deze feiten zijn echter fabels. Toch hebben bepaalde soorten zonnebrand betere kenmerken als anderen. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken in de winkel. In dit artikel leggen we uit wat de beste soorten zonnebrand zijn en hoe je deze kan kiezen.

Het kiezen van de juiste zonnebrand

Zonnebrand is een controversieel onderwerp dat vaak weer naar boven komt in de zomer. Eerst kwam er een bericht naar boven dat zonnebrand bijvoorbeeld kankerverwekkend is. Dit feit is echter een fabel. Zonnebrand kan op geen enkele manier huidkanker veroorzaken. Dit betekent echter niet dat het niet schadelijk is voor je huid. Sommige zonnebrandcrèmes bevatten stoffen die irritaties voor de huid kunnen veroorzaken of allergieën opwekken. Zonnebrand met natuurlijke ingrediënten bevat deze stoffen vaak niet.

Zonnebrand goedgekeurd door een dermatoloog met natuurlijke ingrediënten is op steeds meer plekken verkrijgbaar. Deze soorten crème bevatten dezelfde beschermende eigenschappen als elke zonnebrand maar bevatten niet zonnefilters die eventueel schade aan de huid kunnen aanbrengen. Niet elke zonnefilter is slecht. Op websites over huidverzorging kan je een lijst aan filters vinden die goed en slecht voor je zijn. Zonnebrand kan ook bepaalde geurstoffen of plantenextracten bevatten die allergische reacties op kunnen wekken. Sommige plantenextracten zijn misschien fototoxisch en kunnen reageren wanneer ze in contact komen met zonlicht.

Een zonnebrand met natuurlijke ingrediënten maakt in plaats van chemische filters gebruik van natuurlijke minerale filters zoals zinkoxide en titaniumdioxide om de huid te beschermen. Deze filters werken over het algemeen sneller en zijn even goed voor het beschermen van de huid. Het kan lastig zijn om de juiste minerale zonnebrandcrème te herkennen in de winkel. Ook is het niet altijd even handig om door de ingrediënten te gaan. Op het internet kan je verschillende websites vinden die goede natuurlijke soorten zonnebrand aanbieden.

Feitjes over zonnebrandcrème

De factor die je kan vinden op de flessen zonnebrand is een algemene indicator voor hoe lang de zonnebrand werkt. Dit betekent dat de bescherming van elke zonnebrand van deze factor hetzelfde is. Goedkope zonnebrand werkt dus net zo goed als prijzige zonnebrand. Het verschil ligt echter in de extra’s die erbij komen. Is de zonnebrand uit volledig natuurlijke producten gemaakt? Of heeft de crème een lekker geurtje? Dit zorgt voor het verschil in prijs.

Ben je opzoek naar de juiste bescherming voor in de zon dan is het verstandig om alles te weten over zonnebrand. Er zijn veel feitjes over zonbescherming die de meeste mensen niet weten. Meer weten over zonbescherming? Bekijk deze website.

https://www.dr-jetskeultee.nl/