Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Welke planten kun je gebruiken als haag?

Wanneer je geen hekwerk of schutting in je tuin wilt plaatsen kun je voor een natuurlijke beschutting kiezen. Dit geeft een groene uitstraling aan de tuin en geeft dieren een plaats om beschutting te zoeken. Voordat je meteen fanatiek aan de slag gaat is het verstandig om eerst met je buren te overleggen. Misschien willen zij ook al heel lang een nieuwe schutting en kunnen jullie hier een gezamenlijk project van maken. Zo kunnen jullie de kosten delen en is iedereen blij!

Een taxushaag

Zo kun je een taxushaag kopen, je koopt hier losse taxussen en die kun je zelf planten tot een prachtige haag. Je kunt het aanplanten natuurlijk ook laten doen door een vakbekwame hovenier. Taxus is te koop in verschillende lengtes, hoe langer de plant, hoe meer je betaalt. Een Taxus is te koop vanaf €1,29 per stuk, je hebt dan een plant die tussen 20 en 30 centimeter hoog is. Wil je een Taxus van 40 tot 50 centimeter lang? Dan betaal je €2,39 per stuk.

Het aanplanten van een beukenhaag

Naast een Taxus is een Beuk een populaire keuze in de Nederlandse tuinen. Je kunt een beukenhaag kopen bij Beukplanten. Je hebt twee veel voorkomende beuken, namelijk de groene en de rode. Tussen deze twee variaties zit ook een prijsverschil. Voor een groene Beuk betaal je tussen de €0,69 en €6,49 per stuk. De planten zijn verkrijgbaar tussen de 40 en 200 centimeter hoog. De rode beuk is verkrijgbaar vanaf €1,29 en tot €9,95. Ook deze planten zijn tussen de 40 en 200 centimeter leverbaar. 

Meer tips voor het inrichten van je tuin

Heb je meer tips nodig voor het leuk inrichten van je tuin? Klik dan op de voorgaande link! In het artikel staan enkele leuke tips zoals het creëren van knusse hoekjes in je tuin waar je de gezelligste barbeques kunt organiseren tot het implementeren van kleur en duurzaamheid. Heb jij er al over nagedacht wat het houden van kippen jouw kan brengen? Het stimuleert de biodiversiteit van de tuin en jij hebt iedere dag één of enkele verse eitjes! Dit klinkt ons echt als muziek in de oren.