Artikel Depot
Image default
Vakantie

Een overzicht van de feestdagen in Amerika

In Amerika heb je ook veel feestdagen. In Amerika vieren ze deze feestdagen ook heel uitbundig. Dit is een ideale kans om tijdens jouw highschool jaar in Amerika te ontdekken hoe de Amerikanen deze feestdagen vieren. Je zal dan ook snel het cultuurverschil maken. Wij vieren de nationale feestdagen anders dan de Amerikanen. In Amerika heb je ook veel meer feestdagen dan in Nederland. Ben jij nou benieuwd welke feestdagen Amerika heeft? Lees dan dit artikel verder!

Januari en februari

New Years Day is de eerste dag van het nieuwe jaar. In Amerika herdenken ze het afgelopen jaar. De Amerikanen maken wel net zoals wij goede voornemens. Het is natuurlijk maar de vraag hoe serieus je jouw voornemens neemt. De derde maandag van januari viert men in Amerika het leven en de presentaties van Dr. Martin Luther King jr. Deze man streed voor gelijke rechten en tegen rassensegregatie in de verenigd staten. In februari hebben de Amerikanen ook nog een vrije dag. Op deze vrije dag vieren zij de verjaardag van Abraham Lincolns. Dat is op twaalf februari. Ook heb je in februari de derde maandag nog een officiële feestdag. Deze dag is ter ere van alle presidenten van de Verenigd Staten. Op twee februari heb je ook veel festivals. Die dag heet Groundhog Day. 

Maart en april

Op twee maart viert alleen Texas feest. Op twee maart 1836 werd Texas namelijk onafhankelijk van Mexico. Dit is een feestdag die niet iedereen in Amerika viert. Dan heb je in de maand maart nog een feest. Het Saint Patrick’s Day feest. Dit is op zeventien maart. Dit is een Iers feest dat op veel plekken van Amerika wordt gevierd. Dit vieren ze met parades en alcohol. Een handig weetje om te weten is dat op de tweede zondag van maart de zomertijd in Amerika in gaat. In Europa is dat pas de laatste zondag van maart. In april vieren de Amerikanen net zo goed goede vrijdag en pasen. Tweede paasdag is geen feest in Amerika. 

Mei en juli

Op de derde maandag van mei wordt het Amerikaanse leger geëerd. In Amerika heb je in mei twee officiële feestdagen. De tweede is namelijk ‘’Memorial Day’’. Dit valt elk jaar op de laatste maandag in mei. Op deze dag heeft iedereen vrij. Alle omgekomen soldaten worden dan opnieuwe herdacht. 

Juli, september, oktober, november en december

In juli heb je maar één feestdag. Dat is ‘’Fourth of July’’. Dat is de dag dat Amerika onafhankelijk werd. Dan kan je grote parades, feesten, vuurwerk en andere evenementen verwachten. Dit wordt uitbundig gevierd. In september heb je Labor Day, dit is het laatste lange vrije weekeinde in de zomer. In oktober heb je Columbus Day. Een officiële feestdag om ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus te herdenken. In Oktober heb je natuurlijk ook het halloween feest. Dit is op 31 oktober en dit vieren de Amerikanen heel groot. In november krijg je het Thanksgiving feest. Het is een familiefeest met veel eten en dat wordt gevierd op de vierde donderdag van november. In december heb je alleen Kerstmis. Tweede kerstdag bestaat in Amerika niet. Ook Kerstmis wordt groot gevierd. Tijdens je uitwisseling is het geweldig om deze feestdagen bij te mogen wonen.