Artikel Depot
Image default
Woningen

PU-gietvloeren: de perfecte keuze voor uw huis

PU gietvloeren zijn hele bijzondere gietvloeren. Ze zijn een veelzijdige en betaalbare manier om een vleugje luxe en stijl aan je huis toe te voegen. Gietvloeren zijn er in veel verschillende stijlen, texturen en kleuren die bij elk huis passen. Ze zijn ook extreem duurzaam en kunnen vele jaren meegaan zonder reparaties. Als u op zoek bent naar een vloeroptie die zowel stijlvol als functioneel is, dan zijn Pieces of Perfect gietvloeren de perfecte keuze!

Invoering

PU gietvloeren zijn een vloersysteem dat is gemaakt van polyurethaan. Het is een zeer duurzaam vloersysteem en het is ook een zeer dicht vloersysteem. Dit type vloer is perfect voor drukke ruimtes omdat het geen vuil laat zien en het is gemakkelijk schoon te maken. Ook zijn PU gietvloeren krasvast en verbleken ze niet in de zon.

Wat zijn PU gietvloeren?

Gietvloeren van polyurethaan (PU) zijn een naadloos, monolithisch vloersysteem dat wordt vervaardigd door een vloeibare polyurethaanhars op een voorbereid oppervlak te gieten en dit vervolgens met warmte uit te harden. Het resulterende product is een harde, duurzame vloer die zowel in industriële als commerciële omgevingen kan worden gebruikt. PU-gietvloeren zijn slipvast en chemisch bestendig, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar morsen of blootstelling aan agressieve chemicaliën waarschijnlijk is. Ze kunnen ook over andere vloertypes worden geïnstalleerd, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor vele toepassingen.

De voordelen van PU gietvloeren ten opzichte van andere vloertypes

Er zijn veel vloersoorten op de markt, maar PU-gietvloeren bieden enkele unieke voordelen. Hier zijn drie redenen om dit type vloer te overwegen:

1. PU-gietvloeren zijn extreem duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen zwaar verkeer en zijn bestand tegen krassen en slijtage.

2. PU gietvloeren zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Een snelle veeg of vacuüm is meestal alles wat nodig is om ze er geweldig uit te laten zien.

3. PU-gietvloeren zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat u de perfecte look voor uw huis of kantoor kunt vinden.

Hoe u uw PU-gietvloeren onderhoudt?

Het onderhouden van uw PU-gietvloeren is essentieel om ze er op hun best uit te laten zien en te laten presteren. Hier volgen enkele tips om precies dat te doen:

1. Veeg of stofzuig de vloer regelmatig om vuil of stof te verwijderen.

2. Dweil de vloer met een vochtige dweil om gemorste of vuile plekken te verwijderen.

3. Gebruik indien nodig een niet-schurend schoonmaakmiddel op de vloer, maar test het eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het de afwerking niet beschadigt.

4. Dweil of veeg de vloer na het reinigen droog om overtollig water of schoonmaakmiddelresten te verwijderen.