Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

De professionals van Ooglift staan voor je klaar

De professionals van Ooglift zijn de enigen die jouw ogen verdienen. Want alleen het beste is goed genoeg om je op elk moment van de dag stralend te kunnen voelen. Je stralend voelen gaat moeilijk als je een vermoeide of sombere blik hebt. Dat zorgt er alleen maar voor dat je je minde prettig in je vel voelt. De oorzaak van dat onprettige gevoel zijn vaak je overhangende oogleden en/of wallen. Overhangende oogleden kunnen ook nog eens je zich drastisch beperken en hoofdpijn opleveren.

Vragen mensen je steeds vaker of je wel goed geslapen hebt omdat je er zo moe uitziet? Of ben je die altijd aanwezige hoofdpijn spuugzat? Een ooglidcorrectie door de professionals van Ooglift kunnen je je frisse en uitgeruste uitstraling teruggeven. Slechts de mensen in je persoonlijke kring zullen van deze ingreep afweten omdat jij het ze vertelt. Maar het overgrote deel van de buitenwereld zal helemaal niets kunnen zien van deze ingreep als het eenmaal genezen is. Ze zullen wel een verandering in je zien, want je straalt als nooit tevoren!

Procedure door de professionals van Ooglift

Voordat de ingreep plaatsvindt, zul je eerst een consult hebben met één van de professionals van Ooglift. Tijdens dat consult kun je je vragen stellen en krijg je feedback van de chirurg. De operatie wordt over het algemeen poliklinisch uitgevoerd, duurt gemiddeld 2 uur en wordt in de regel uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Om littekens tot een minimum te beperken, worden er incisies gemaakt in de natuurlijke lijnen van de oogleden, in de plooien van de bovenste oogleden en direct onder de wimpers van de onderste oogleden. Als alleen overtollig vet van de onderste oogleden moet worden verwijderd, kan de chirurg de incisies in de onderste oogleden maken, zodat er geen zichtbare littekens achterblijven. Nadat de incisies zijn gemaakt, wordt de huid gescheiden van het vet en de spieren. Het overtollige vet, de spieren en de huid worden weggesneden om de oogleden opnieuw vorm te geven en het gewenste resultaat te bereiken.

De incisies worden gesloten met zeer fijne hechtingen die meestal binnen 2 tot 7 dagen kunnen worden verwijderd. Na de operatie kan de chirurg een zalfje en een klein verband op de ogen aanbrengen. Het kan ook zijn dat je een antibioticum voorgeschreven krijgt om een infectie te voorkomen. Om zwelling en bloeduitstortingen tot een minimum te beperken, wordt aangeraden het hoofd gedurende enkele dagen hoog te houden en koude kompressen te gebruiken.

Risico’s

Elke operatie houdt een zeker risico in, maar bij een oogliftoperatie zijn de risico’s meestal klein en komen ze niet vaak voor.

Enkele complicaties zijn dubbel of wazig zicht gedurende enkele dagen, postoperatieve bloeding, hematoom, infectie, tranende ogen, droogheid en irritatie van de ogen, moeilijk openen of sluiten van de oogleden, en reacties op de anesthesie. De risico’s kunnen tot een minimum worden beperkt door voor en na de operatie de adviezen van de chirurg op te volgen.