Artikel Depot
Image default
Gezondheid

Welke soorten massages zijn er?

Er zijn tal van soorten massagebehandelingen beschikbaar. Als je ooit eerder een massage hebt gehad, weet je dat de behandeling behoorlijk ontspannend en verkwikkend kan zijn, afhankelijk van de techniek. Er zijn veel verschillende soorten massagebehandelingen die kunnen worden uitgevoerd, waaronder Zweeds, diep weefsel, prenataal en meer. Vaak worden massages bij een massagesalon of beautysalon gegeven. Toch is het bij sommige massages aan te raden om fysiotherapie in Haarlem te nemen in plaats van naar een beautysalon te gaan. Bij de fysiotherapeut hebben ze meer kennis over het lichaam en weten ze vaak eerder waar sommige klachten vandaan komen. Een aantal verschillende soorten massages zijn:

Sportmassage

Een sportmassage in Haarlem is een massage die zich voornamelijk richt op de spieren en het zachte weefsel van een persoon die zich bezighoudt met sporten. Het is een van de meest voorkomende soorten massages vooral voor sporters. Een sportmassage zou bijvoorbeeld gunstig zijn voor een professionele basketbal- of voetballer.

Zweedse massage

Een Zweedse massage is een soort massage die zich voornamelijk richt op het verlichten van stress en spanning in spierweefsel, het vrijgeven van gifstoffen, het stimuleren van de bloedsomloop en het verbeteren van de mobiliteit. Zweedse massage wordt ook gebruikt voor pijnverlichting, om de bloedsomloop te verhogen en spierpijn en pijn te verlichten. Zweedse massage kan ook worden gebruikt om letsel te voorkomen, om te helpen bij stress en angst, en om te helpen bij genezing door letsel. De massage wordt meestal uitgevoerd met behulp van lange slagen met een soepele, glijdende beweging. De Zweedse massage kan op elk deel van het lichaam worden uitgevoerd, maar dit gebeurt meestal op het bovenlichaam.

Balinese massage

Een Balinese massage is een vorm van massagetherapie die in veel regio’s van de wereld wordt beoefend. Het gaat meestal om het strekken en kneden van de spieren van de ontvanger met behulp van handen en vingers. Deze massage wordt meestal gedaan met behulp van een traditioneel massagehulpmiddel dat een „kneedlepel” wordt genoemd. Balinese massages worden traditioneel gebruikt bij de behandeling van pijn en vermoeidheid, evenals om de circulatie van bloed en lymfe te verhogen.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massages zijn anders dan andere massages. Het zijn diepe weefsel- en volledige lichaamsmassages die de filosofie van Ayurveda gebruiken. Ze zijn gebaseerd op de overtuiging dat de geest, het lichaam en de geest met elkaar verbonden zijn en dat de geest de belangrijkste oorzaak van ziekte is. De massage maakt gebruik van olie, kruiden en lotions gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De massage is bedoeld om de gifstoffen vrij te maken die pijn en ziekte veroorzaken. De massage is zacht en rustgevend, daarom wordt het vaak aanbevolen voor kinderen.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een vorm van manuele therapie om problemen in het diepe bindweefsel van de spieren, botten, gewrichten, ligamenten en pezen te behandelen. Het is een intensieve massagemethode van diepe weefseldruk die wordt toegepast op het getroffen gebied door te drukken of te kneden. Een bindweefselmassage kan nuttig zijn voor mensen die pijn en ongemak hebben in de spieren, botten, gewrichten, ligamenten, pezen en/of huid. Het kan ook helpen om ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten.

 

https://www.fysioforza.com/