Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Met deze tips pimp jij je office

Hoe meer jij je thuis voelt op je werkplek, hoe meer jij uit je dag haalt. Dat betekent dat je creatiever bent, effectiever werkt, productiever bent en succesvoller. Het belang van een goede werkplek is dus ontzettend belangrijk. In deze blog geven we een aantal tips om jouw werkplek te veranderen in een inspirerende en persoonlijke werkomgeving!

Persoonlijke aanpak

Geef het kantoor een persoonlijke aanpak. Een persoonlijke aanpak zorgt voor een vertrouwd en veilig gevoel. Verzamel bijvoorbeeld je mooiste foto’s en hang deze op in het zicht of zet ze in een mooi fotolijstje op je bureau. Wordt het allemaal even iets te veel? Kijk naar je favoriete foto’s en je kunt er weer tegenaan! Daarnaast pimp je je werkplek heel eenvoudig door gebruikte kantoormeubelen toe te voegen. We leggen de nadruk op gebruikt omdat we voorstander zijn van duurzaamheid. Zoek naar jouw favoriete artikelen en voeg deze toe!

Gekleurde meubels

Door een beetje kleur toe te voegen pimp je heel eenvoudig je werkplek. De meeste kantoren zijn voorzien van degelijk meubilair in standaard kleuren. Uiteraard wil je niet je zwarte bureaustoel direct inruilen voor een gekleurd exemplaar, maar er zijn genoeg andere ruimtes op kantoor waar je wel gekleurde meubels toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan de kantine of de vergaderzaal. Het staat heel gezellig, draagt bij aan de creativiteit en straalt ontspannen uit.

Verzamel planten

Als je jezelf echt een groot plezier wilt doen, voeg dan planten toe aan je werkomgeving. Planten fleuren niet alleen je werkplek op, maar zorgen ook nog eens voor een ontspannen gevoel. Uit onderzoek blijkt zelfs dat je geluksgevoel met bijna 50% stijgt als er planten in je kantoor staan. En laten we nou even heel eerlijk wezen, zelfs het uitzicht op planten vermindert de stress toch? Met planten om je heen ben je productiever, creatiever en je concentreert je beter. Ideaal!

Ga voor goede verlichting

De verlichting bepaalt de sfeer van de ruimte. Kies daarom voor een combinatie van verschillende soorten verlichting. Ga je brainstormen? Dan is het handig als je het licht dimt. Zacht licht bevordert namelijk de creativiteit. Moet je juist geconcentreerd werken aan een rapport en duik je de cijfers in? Dan heb je juist fel licht nodig. Fel licht bevordert het vermogen om te focussen en analytisch te denken. Je bepaalt zelf wat voor verlichting je nodig hebt, je pimpt je werkomgeving en draagt ook nog eens een steentje bij aan de maatschappij!