Artikel Depot
Image default
Financieel

Hypotheek voor een zzp’er

Een hypotheek regelen is vaak best lastig als jij een zzp’er bent. Dit heeft natuurlijk ten eerste te maken met de oververhitte woningmarkt. Er zijn gewoon te weinig woningen waardoor de prijzen vaak erg hoog zijn. Vervolgens moet je kunnen aantonen dat jij het financieel gezien aankan om een hypotheek te krijgen. Je maakt vaak meer kans om een hypotheek te krijgen als jij een vast inkomen hebt. Dit is voor zzp’ers natuurlijk niet het geval. Toch is een hypotheek voor ZZP mogelijk. 

Hypotheekspecialist
Het is mogelijk om een hypotheek te krijgen als jij een zzp’er bent door op zoek te gaan naar een hypotheekspecialist. Bij deze specialist krijg je goed advies en de gelegenheid om uitvoerig te bespreken wat de opties zijn. Het is mogelijk om bij meerdere hypotheekspecialisten terecht te kunnen als zzp’er. Zo heb jij echt wat te kiezen. De mensen die bij een hypotheekspecialist werken hebben vaak al veel kennis en ervaring waardoor zij u kunnen helpen. Verder hebben zij een aantal contacten binnen de woningmarkt, wat vaak wel eens kan helpen. 

De reputatie
Een hypotheekspecialist moet jou het volgende kunnen bieden. Ten eerste een goede reputatie, dit is erg belangrijk zodat jij als ondernemer weet waar jij aan toe bent en wat jij kan verwachten. Eerlijkheid en transparantie staan hierbij hoog in het vaandel. Een hypotheekspecialist moet jou kunnen helpen op een manier die eerlijk en transparant is. De mogelijkheden die jij hebt moeten realistisch zijn en de specialist moet dit eerlijk verwoorden naar jou. Bekijk hierbij vooral de reviews die een hypotheekspecialist krijgt. 

Het aanbod
Verder is het erg belangrijk dat de hypotheekspecialist voor zzp’ers een aanbod heeft van meer dan 40 banken waaruit jij kan kiezen. Zorg er verder voor dat het mogelijk is om op een voordelige wijze je hypotheek af te sluiten. Hierbij gaat het erom dat jij niet een groot bedrag hoeft te betalen aan degene die de zaken voor jou regelt. Ten slotte moet het eerste gesprek gratis zijn, immers weet je na het eerste gesprek pas waar je aan toe bent. Misschien is het namelijk zo dat je totaal niet verder kan met de specialist waarbij je zit. Dan is het natuurlijk niet fijn als je moet betalen voor een gesprek waar jij niks aan hebt gehad. 

Expertise en inkomsten
Probeer dus uiteindelijk te kiezen voor een specialist waarbij er sprake is van expertise. Expertise op het gebied van onderhandelen en het initiatief nemen. Of het nou gaat om het kopen van een woonhuis of een bedrijfspand, je kan bij iemand terecht. Zorg verder dat het inkomen dat jij hebt wordt vastgesteld zodat je meer kans maakt op het krijgen van een hypotheek. Het helpt vaak dat de specialist bijvoorbeeld het acceptatiebeleid kent van alle banken zodat zij precies weten wat nodig is om een hypotheek te verkrijgen. Daarnaast kan het altijd helpen om aan een extra inkomstenbron te komen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld meer financiële zekerheid garanderen en is de kans op een hypotheek groter.

Meer weten? Ga naar Finaforte.nl.