Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Het voordeel van een modern huis

Over het algemeen zijn jaren 30 woningen tegenwoordig erg populair en zijn er weinig mensen die warm lopen van een nieuwbouwwoning. Een jaren 30 woning is heel mooi met authentieke details en er hangt een fijne sfeer, maar kent ook veel nadelen. Isolatie laat vaak te wensen over en ook bouwkundig gezien valt er vaak nog veel winst te behalen. Een nieuwbouwwoning kent al die problemen echter niet. Wat zijn de voordelen van een modern huis?

Nieuwste technologieën

Tegenwoordig is er bouwkundig gezien veel meer mogelijk dan honderd jaar geleden. Als je een nieuwbouwhuis koopt, is de kans groot dat hij is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën wat betreft verwarming, sanitair en elektriciteit. De eerste jaren zul je geen geld kwijt zijn aan onderhoud van de woning. Ook wordt alles gebouwd met de huidige regels omtrent klimaat en verduurzaming van de woning. In een oud huis moet je vaak veel geld uitgeven om je woning te verduurzamen of om te moderniseren. In een nieuwbouwwoning kan je redelijk gemakkelijk allerlei handige snufjes toevoegen, zoals bijvoorbeeld een quooker kraan in de keuken, of een nieuwe afzuigkap die geïntegreerd is in het fornuis.

Veel licht

Nieuwe woningen worden vaak ruim opgezet. Waar je vroeger erg veel tierelantijntjes terugvond in woningen, worden de ruimtes nu zo minimalistisch mogelijk ingericht. Het voordeel daarvan is dat er veel licht en ruimte ontstaat. Een veel voorkomend verschijnsel in nieuwe woningen zijn zwarte stalen deuren als tussendeuren. Het voordeel is dat de woning gelijk erg modern oogt en het zorgt ook nog eens voor meer lichtinval. Hoe lichter de woning, hoe groter hij lijkt. Sowieso zijn raampartijen in nieuwe woningen vaak groot. Het voordeel hiervan is dat er meer daglicht naar binnen valt. Niet alleen doet dat veel met het gevoel van ruimtelijkheid in de woning, maar het is ook nog eens goed voor je gemoedstoestand.