Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Mag je een roetfilter zomaar verwijderen?

Auto’s die op diesel rijden zijn voorzien van een roetfilter, omdat er bij de verbranding van diesel kleine roetdeeltjes vrij komen. Deze roetdeeltjes zijn schadelijk voor de gezondheid. Een roetfilter is een filter die de kleine roetdeeltjes uit de uitlaatgassen haalt, zodat de uitlaatgassen voldoen aan de eisen die door de EU zijn vastgesteld.

Hoe weet ik of mijn auto een roetfilter heeft?

Door te kijken naar het bouwjaar van uw auto en naar de brandstof waar uw auto op rijdt, kunt u achterhalen of uw auto een roetfilter heeft. Bij de nieuwere (diesel)auto’s, vanaf het bouwjaar 2006, is er meestal een roetfilter en/of een katalysator gemonteerd.

In bijna alle gevallen is bij de RDW bekend of uw auto over een roetfilter beschikt of niet. Door de regelgeving in de EU is het handig om te weten of uw auto een roetfilter heeft. In principe beschikken alle auto’s die op diesel rijden en na 2012 op de markt zijn gebracht over een roetfilter. Je kunt dit voor de zekerheid controleren aan de onderkant van de auto. In het verloop naar de uitlaat moet als het goed is een roetfilter aanwezig zijn.

Roetfilter verwijderen legaal

Door steeds strengere milieueisen worden steeds meer moderne auto’s voorzien van een roetfilter. Voorheen werden alleen dieselmotoren uitgerust met een roetfilter. Tegenwoordig worden ook benzine motoren voorzien van een filter. Deze filter heeft als doel de uitstoot van schadelijke roetdeeltjes te verminderen. Dit is beter voor het milieu, maar vele malen slechter voor de beleving in uw auto. Daarom is het verwijderen van deze filter bij een hoop automobilisten gewenst. Dit is in de meeste gevallen volkomen legaal!

DPF verwijderen

DPF staat voor dieselpartikelfilter. Makkelijk gezegd een roetfilter. Het verwijderen van de DPF kent meerdere voordelen. Ten eerste zullen de roetdeeltjes tijdens de regeneratie van de roetfilter niet meer verbrandt worden, want er is tenslotte geen roetfilter meer. Dit voorkomt dat de filter verstopt raakt en schade aan kan brengen. Uw roetfilter leeghalen is dus niet meer nodig. Daarnaast zorgt het verwijderen van de DPF voor minder brandstof verbruik. Dit komt omdat de roetfilter niet meer geregenereerd hoeft te worden, hier was voorheen extra brandstof voor nodig. Tot slot levert roetfilter verwijderen meer vermogen op. Door de vrije ruimte in de uitlaat kunnen uitlaatgassen vrij bewegen, waardoor de motor efficiënter te werk gaat.

Roetfilter verwijderen prijs

Bij CTS-Chiptuning optimaliseren wij uw motorvoertuig. Inmiddels hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring in de automotive branche. Hier hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van chiptuning. Dit resulteert in een uiteenlopende service en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct! Een van de diensten die wij leveren is het verwijderen van de roetfilter. De kosten van een roetfilter verwijderen zijn hier vanaf €449,00. Uitschakelen van roetfilter gerelateerde software kan al vanaf €249,00. Zoals wij eerder vertelden brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Daardoor kunt u overwegen om uw roetfilter te laten verwijderen.

Uitlaat roest verwijderen

Een uitlaat is een slijtageonderdeel, dat kan gaan roesten. Dit gebeurt vaak als eerst bij de einddemper. Hier zijn de gassen al deels afgekoeld, hierdoor wordt hier condens gevormd. Door het roesten kan de uitlaat gaan lekken. Om dit te voorkomen zul je de rust regelmatig van uw uitlaat moeten verwijderen. Een andere oplossing is het plaatsen van een RVS uitlaat. Bij CTS-Chiptuning kunt u een RVS uitlaat op maat laten maken.

https://cts-chiptuning.com/uitlaatsystemen