Artikel Depot
Image default
Kinderen

Dit zijn de gymspullen die je kind nodig heeft voor de gymlessen!

Is het weer tijd voor je kind om naar school te gaan? Dan is het naast de normale kleding, broodtrommel en drinkbeker ook belangrijk om goede gymspullen mee te geven. Sporten is voor kinderen gezond en je wil als ouder natuurlijk wel graag dat je kind comfortabel en zonder problemen kan sporten. Hiervoor is goede kleding en zijn goede schoenen zeer welkom. In deze blog wordt uitgelegd waar de kleding en schoenen aan moet voldoen en wat je als ouder niet moet vergeten.

Waar moet de gymkleding aan voldoen?

Bepaalde scholen hebben kledingvoorschriften waar je kind aan moet voldoen, maar over het algemeen heb je als ouder en kind vrije keuze voor gymkleding. Als je kind nog klein is en in groep 1 of 2 zit is het nog niet nodig om gymkleding aan te schaffen, maar vanaf groep 3 is het wel vaak verplicht. Gymkleding moet dan bestaan uit een sportshirt, sportbroekje, sportsokken en gymschoenen. Deze kleding mag helemaal verschillen vanaf elkaar, maar over het algemeen vinden kinderen het wel zo leuk als de items bij elkaar passen. Voor de rest is het ook goed om rekening te houden met de verschillende jaargetijden. Zo is het in de winter vaak koud in de gymzaal en is het voor een kind fijn om in lange sportbroek of vest te sporten.

Waar moeten de gymschoenen aan voldoen?

Bij de gymkleding kan je als ouder niet snel de fout in gaan, maar bij gymschoenen is het een ander verhaal. Ten eerste moet je kijken naar de zool van de schoen. De zool van de schoen mag absoluut niet zwart zijn, omdat een zwarte zool voor strepen in de gymzaal kan zorgen. Dit wordt niet echt gewaardeerd. Het is dus belangrijk om voor gymschoenen te gaan met een witte of beige zool.

Naast de zool is het ook belangrijk dat de schoenen voor stevigheid en flexibiliteit zorgen. Een goede gymschoen kan vallen en andere ongelukken namelijk voorkomen. Tevens is het belangrijk om te kijken naar de sluiting van de gymschoen. Een jong kind kan nog niet of nauwelijks veterstrikken en wil graag zo snel mogelijk de gymzaal in. Het is daarom belangrijk om voor klittenband of voor een rits te kiezen als het om de sluiting van de schoen gaat.

Tot slot is het als ouder goed om regelmatig te controleren of de schoen nog groot genoeg is voor je kind. Kinderen groeien snel en dat doen zij ook in de voeten. Het kan zo maar zijn dat je kind na een aantal maanden een maat groter moet hebben. Een kind die in te kleine schoenen sport kan blessures en andere problemen ondervinden.

Vergeet deze spullen niet!

De kleding en de schoenen zijn belangrijk om te sporten, maar je kind moet natuurlijk de spullen ook makkelijk mee kunnen nemen. Schaf daarom dus ook een gymtasje aan. Je kan hele mooie simpele gymtasjes krijgen die je kind makkelijk kan dragen en waar je alle spullen voor het sporten in kan doen. Verder is het ook goed om een aparte drinkfles mee te geven. Kinderen zijn zeer fanatiek bij het sporten en goed drinken is dan ook erg belangrijk. Tot slot is het ook goed om de kleding en andere spullen te labelen met de naam van je kind. Bij het omkleden van normale kleren naar gymkleren of andersom willen kledingstukken nog wel is kwijtraken en dan is het goed om de naam van de eigenaar in de kleding te hebben zitten.