Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Een bedrijfslogo laten ontwerpen, wat kost dat?

Wat kost een bedrijfslogo laten ontwerpen?

Elke serieuze ondernemer heeft een bedrijfslogo nodig voor zijn of haar onderneming. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een lokale visboer of een grote multinational. Echter kan het budget voor een bedrijfslogo erg variëren. Wil jij een betaalbaar bedrijfslogo laten ontwerpen? Lees dan verder.

Uurloon versus pakketprijs

Het is belangrijk om van tevoren een bepaald budget beschikbaar te stellen waarmee je een bedrijfslogo wilt laten ontwerpen. Freelancers of agencies hebben eenieder hun eigen manier waarop zij de eindprijs berekenen. De meest voorkomende manieren zijn het uurloon of een pakketprijs.

Het gemiddelde uurloon van een freelance grafisch vormgever ligt tussen de 40 en 60 euro per uur. Het nadeel van een freelancer of agency is dat zij vaak ook al uren doorberekenen voor het oriëntatie & inventarisatie-proces en de tussentijdse feedbackmomenten. Hierdoor zal de eindprijs in de meeste gevallen hoger uitvallen dan verwacht.

Een beter alternatief is de pakketprijs. Je spreekt dan vaak vooraf een vaste prijs af. Hierdoor kom je achteraf niet voor onverwachte kosten te staan. Uit onderzoek blijkt dat de pakketprijzen in Nederland erg variëren. Je kunt bijvoorbeeld al een bedrijfslogo laten ontwerpen voor slechts 97 euro. Of je kunt ervoor kiezen om duizenden euro’s te betalen voor vrijwel exact hetzelfde resultaat. De keuze is daarom al snel gemaakt voor vele ondernemers.

TIP voor startende ondernemers!

Een van dé meest gewaardeerde partijen in Nederland is ‘designdonut.nl’. Dit platform biedt iedere ondernemer grafisch vormgeving voor een eerlijke prijs. Hier kun je dus ook een bedrijfslogo laten ontwerpen, dit voor een vaste prijs van 97 euro. Binnen 48 uur worden de eerste concepten opgeleverd, je kunt gebruik maken van een onbeperkt aantal aanpassingen en je krijgt gegarandeerd het beste resultaat.