Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

Zie jezelf weer in de spiegel met een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep met een groot resultaat. Wallen onder de ogen, hangende oogleden en verzakte wenkbrauwen; dit zijn allen de gevolgen van ouderdom, maar ze geven je ook een vermoeide en boze blik. Dit is vervelend, want mensen schatten je verkeerd in. Ze vragen je of je vermoeid bent, je krijgt commentaar dat je er somber uitziet en dat terwijl je je juist heerlijk voelt. Dit is verschrikkelijk voor je zelfvertrouwen en ook niet nodig. Want na een ooglidcorrectie zie je er weer uit zoals je je voelt.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Deze zal je ogen eerst bekijken en zo bepalen waar de problemen vandaan komen. Hangende wenkbrauwen geven je een boze blik en dat kan verholpen worden met een wenkbrauwlift. Hangende bovenoogleden geven je een vermoeid uiterlijk, maar kunnen ook je zicht belemmeren en hoofdpijn veroorzaken. Dit wordt gemakkelijk verholpen met een bovenooglidcorrectie. En wallen of donkere plekken onder de ogen zorgen ervoor dat je er altijd moe uitziet. Deze kunnen worden weggewerkt met een onderooglidcorrectie. Er zijn dus verschillende opties voor verschillende problemen en een combinatie van twee is ook mogelijk. Je plastisch chirurg weet exact welke procedure voor jou het beste is.

Een plaatselijke verdoving

Welke ingreep je ook kiest, de manier waarop ze worden uitgevoerd is grotendeels hetzelfde. Bij elke ooglidcorrectie krijg je een plaatselijke verdoving in de vorm van een paar kleine prikjes. Daarna worden overtollig huid, vet en/of spieren verwijderd. Dit gebeurt met een kleine incisie op een onopvallende plek. Door deze in een huidplooi of binnen in het ooglid te plaatsen is er later geen littekenweefsel meer zichtbaar. Nadat alles is afgerond, worden de wondjes gehecht en mag je naar de relaxstoel om te rusten. Je ogen worden dan gekoeld. Regel wel vervoer naar huis, want na een ooglidcorrectie mag je niet rijden.

Drie maanden herstel

Drie maanden herstel klinkt lang, maar dat is tot het definitieve effect van de ooglidcorrectie zichtbaar is. Eerst zullen je ogen er blauw en gezwollen uitzien, maar dat trekt snel weg. Na een week mogen de hechtingen eruit en dan zal je voor het eerst zien wat het verschil is. Na twee weken zijn alle blauwe plekken en zwellingen nagenoeg verdwenen, maar ben je nog wel aan het helen. Volg je de instructies van je plastisch chirurg goed op, dan ben je al snel na de operatie weer toonbaar.

Complicaties

Omdat een ooglidcorrectie een vrij simpele ingreep is, treden er eigenlijk nooit complicaties op. In enkele gevallen kan er een nabloeding of ontsteking ontstaan. Deze zijn gemakkelijk te behandelen. Het is ook mogelijk dat je ogen droog gaan aanvoelen en daar zijn oogdruppels voor. De ingreep is dus eigenlijk zonder risico’s en doet wonderen voor je zelfvertrouwen en je leven. Want als je weer blij wordt van wat je ziet in de spiegel in de ochtend, dan ziet de dag er direct al heel anders uit.

Kijk voor meer informatie eens op abc-clinic.nl.