Artikel Depot
Image default
Dieren

Partikels kopen voor het vissen op karper

Voor het vissen op karper is het erg populair om partikels in te zetten. Partikels zijn noten, zaden granen of bonen. Er lijkt niet veel verschil te zitten in deze zaden bij de aanbieders die deze producten leveren, toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van partikels

Goedkope partikels kopen

Prijs is één van de grootste verschillen tussen alle partikel leveranciers. Voor zowel de groot als klein verpakking verschilt het behoorlijk wat alle verschillende soorten partikels per kilo kosten. Doorgaans zijn de specialisten op het gebied van partikels de beste optie. De inkoop van partikels wordt simpelweg goedkoper wanneer je veel in één keer koopt. Kleinere leveranciers of bedrijven die geen partikel specialist zijn, kunnen de partikels niet verkopen voor dezelfde prijzen als bedrijven die er volledig in gespecialiseerd zijn.

De beste partikels kopen

Naast een goede prijs, is de kwaliteit tijdens van belang als voor partikels kopen. Versheid is erg belangrijk voor het maken van goede partikels. Wanneer je oude partikels kookt, zullen ze lastiger vocht opnemen en gereed voor gebruik worden. Op het gebied van tijgernoten is versheid helemaal erg belangrijk. Wanneer verse tijgernoten op de juiste wijze bereid worden, zullen de noten een prachtige slijmlaag afgeven. Karpers zijn dol op deze slijmlaag. Ook voor hennep is de kiemkracht afhankelijk van de versheid van de hennep. Wanneer er hennepzaad van hoogwaardige kwaliteit wordt gebruikt bij de bereiding, zal de hennep gaan kiemen en zullen er prachtige wit kiempjes ontstaan. 

Partikels in bulk kopen

Partikels zijn simpelweg het goedkoopste wanneer je ze in bulk koopt kan het prijsverschil tussen een 2, 5 of 20KG zak wel oplopen tot 50%. Partikels zijn droog prima te bewaren, en hierdoor is het inkopen van particles karper in bulk best slim, mits je voldoende gebruikt. Partikels worden in bulk vaak in 20KG of 25KG zakken geleverd. Wanneer je de verpakking eenmaal hebt aangebroken, bewaar de partikels dan in gesloten emmers. Zo houd je deze producten het langste goed! Ook kun je ervoor kiezen om alle partikels in bulk kant en klaar te bestellen. Deze kun je in de diepvries bewaren. Vaak worden kant en klare partikels in bulk per 5KG vacuüm verpakt.