Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Geld Verdienen met Youtube: 7 Stappen om te Beginnen

Probeer geld te verdienen met Youtube, en je zult waarschijnlijk leren dat het veel moeite kost om te beginnen, en er is geen garantie dat het iets oplevert. Dus, als u op zoek bent om snel geld te verdienen, zou u andere manieren kunnen overwegen om geld te verdienen.

 

Als je echter al een fervent videomaker bent en bereid bent om extra moeite te doen, kun je misschien geld verdienen met YouTube.

 

Dit is wat je moet weten.

 

1. Meld je aan voor het YouTube Partner Programma

 

Als je rechtstreeks geld wilt verdienen via YouTube, moet je partner worden van de site. Als je dat eenmaal gedaan hebt, zijn er verschillende manieren om geld te verdienen, maar om partner te worden, moet je aan de vereisten voldoen:

 

Je video’s moeten voldoen aan de reclamerichtlijnen van de site en meer dan 4.000 geldige publieke kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden.

 

  • U moet in een in aanmerking komend gebied wonen

  • U moet meer dan 1.000 abonnees hebben.

  • U moet een Google AdSense account koppelen.

 

Hoe meer video’s u hebt, hoe gemakkelijker het is om de drempel van het aantal kijkuren te halen. Kwalitatief hoogwaardige, onderhoudende video’s zullen eerder worden bekeken, dus het loont om moeite te steken in planning en productie.

 

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u zich aanmelden door op uw profiel te klikken en naar het gedeelte “Geld verdienen” te gaan.

 

Als partner kun je geld verdienen met advertenties, extra’s voor leden en functies zoals Super Chat, waarmee kijkers kunnen betalen om hun berichten tijdens een livestream te laten benadrukken.

 

2. Maak verbinding met Google AdSense

 

Om goedgekeurd te worden als partner, moet je je kanaal verbinden met Google AdSense, het advertentiesysteem van het bedrijf. Adverteerders gebruiken AdSense om te bieden voor ruimte op video’s op basis van factoren zoals je publiek, video-onderwerp en relevante zoekwoorden.

 

In het algemeen word je betaald op basis van het aantal “impressies” van je video’s; dat is wanneer iemand op een advertentie klikt of ernaar kijkt. Advertenties worden echter niet elke keer weergegeven als iemand een video bekijkt, dus weergaven worden niet direct vertaald naar geld op de bank. YouTube neemt ook een deel van de advertentie-inkomsten; het zou dat percentage niet bekendmaken.

 

Je krijgt uitbetaald zodra je saldo €100 bereikt, dus als je een klein kanaal hebt, krijg je misschien maar om de paar maanden uitbetaald. Misschien wil je een deel van dat geld opzij zetten voor belastingen, omdat Google, die AdSense-betalingen doet, misschien niet je volledige belastingverplichting aftrekt.

 

3. Kijk eens naar YouTube Premium

 

AdSense is niet de enige manier waarop partners geld kunnen verdienen op YouTube. Je kunt ook video’s beschikbaar maken op YouTube Premium, de advertentievrije abonnementsdienst van de site. Je verdient een deel van de inkomsten uit lidmaatschapsgelden, op basis van het aantal leden dat je video’s bekijkt.

 

4. Gebruik productplaatsing en videosponsoring

 

Dit is een andere manier om betaald te krijgen op Youtube: Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het publiek van je kanaal kunnen je video’s sponsoren of je product placement aanbieden in ruil voor een shout out. Je zult waarschijnlijk betalingen ontvangen op een per-verkoop basis of in commissie niveaus.

 

Zoek op affiliate marketing sites zoals ShareASale, ClickBank en CJ Affiliate voor mogelijke bedrijfspartners – en zorg ervoor dat je bereid bent om in te staan voor het bedrijf en de producten die je verkoopt voordat je je aanmeldt.

 

Als je een vermelding of productplaatsing in een video hebt, moet je YouTube hiervan op de hoogte stellen door het vakje “video bevat betaalde promotie” aan te vinken in het tabblad met geavanceerde instellingen van je videomanager.

 

5. Producten of diensten verkopen aan kijkers

 

Als je koopwaar hebt of een service aanbiedt die relevant is voor je publiek, laat dit dan weten en geef links in je video’s. Ryan Kaji, de ster van het YouTube-kanaal Ryan’s World voor kinderen, verkoopt bijvoorbeeld speelgoed, T-shirts en andere artikelen.

 

Als je een fysiek product wilt verkopen, moet je misschien materialen kopen of een fabrikant zoeken, maar je kunt ook downloadbare producten verkopen, zoals e-boeken of kunstreproducties. Zorg voor een veilig betalingssysteem voordat je met je goederen adverteert.

 

6. Ontmoet fans in de echte wereld

 

Meetups en soortgelijke evenementen laten YouTubers in contact komen met kijkers en merchandise verkopen. Ze zijn meestal het meest geschikt voor mensen met actieve en betrokken abonnees.

 

Mensen met een kleiner publiek kunnen evenementen met kaartjes misschien beter overslaan en in plaats daarvan op de verkoop van merchandise vertrouwen. Als je bijvoorbeeld in je video’s kijkers leert tekenen, kun je een gratis cursus organiseren in een plaatselijk park en na afloop je boek met tekentechnieken verkopen.

 

7. Zet in op crowdfunding

 

Er zijn twee primaire vormen van crowdfunding: periodieke en projectmatige. Terugkerende crowdfunding laat donateurs een bedrag betalen dat zij op een regelmatig schema aangeven. Je zou dit type financiering willen maximaliseren om een kanaal in een substantiële inkomstenstroom te veranderen. Incentives zoals een-op-een video chats, prive-lessen of merchandise kunnen kijkers verleiden om zich aan te melden.

 

Als je een idee hebt voor een project dat financiële steun nodig heeft, is een project-gebaseerde crowdfunding campagne de manier om te gaan. Ga aan de slag met sites als Indiegogo, Kickstarter, GoFundMe of Patreon.