Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Shiftbase neemt jou als personeelsfunctionaris veel werk uit handen

Eén systeem voor de complete personeels administratie waar je 24/7 online in kunt werken, dat is wat Shiftbase te bieden heeft. Het programma wordt in allerlei branches gebruikt. Van transport tot recreatie en productie. Van horeca tot hotel en Retail. Van zorg & welzijn tot beveiliging en facilitaire dienstverlening. Inmiddels zijn er in totaal al 3000 bedrijven die vertrouwen op de Shiftbase software. We hebben het dan over grote en kleine firma’s met tussen de 4 en 2000 mensen in dienst. In het beoordelingssysteem van vijf sterren scoort Shiftbase een 4,5 gemiddeld. Een dikke voldoende dus!

De hoofdfuncties van Shiftbase zijn:

-personeelsplanning;

urenregistratie;

-verlofregistratie.

Met planning wordt het maken van roosters bedoeld. In de meeste gevallen is het handig een basisrooster als uitgangspunt te nemen en vervolgens per week of per maand een actueel rooster te maken. Hierbij kun je heel eenvoudig diensten heen en weer slepen en kopiëren. Een nieuwe dienst aanmaken en invoeren gaat ook makkelijk. Aanvullend kun je aangeven wanneer welk rooster herhaald moet worden en wat de eventuele begin- en /of einddatum is. Het rooster is duidelijk en helder te bekijken vanaf pc, laptop, tablet én smartphone.

De belangrijkste functionaliteiten binnen de urenregistratie tool zijn:

-klokken vanaf verschillende locaties;

-klokken aan de hand van een IP-adres of een geo-locatie;

-het automatisch afronden van kloktijden;

-na een bepaalde tijdsduur automatisch uitklokken.

Klokken gebeurt via de Shiftbase app, de computer of de fysieke prikklok op de werkvloer. Leidinggevenden hebben op ieder willekeurig moment real time zicht op de loonkosten. Ze weten namelijk wie er wel en niet werken op een bepaald moment.

Zowel verzuim- als verlofgegevens worden in Shiftbase automatisch bijgehouden. Aanvullend worden per medewerker de opgebouwde vakantie-uren inzichtelijk. Medewerkers kunnen in de Shiftbase-omgeving verlof aanvragen. Als planner zie jij dit soort verzoeken direct verschijnen. Heb je een aanvraag goedgekeurd dan past Shiftbase de vakantiedagen van het betreffende personeelslid aan. Standaard staan in de Shiftbase-agenda nationale feestdagen als Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag vermeld.

https://www.shiftbase.com/nl