Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Wat is de laagste markiezen prijs?

Markiezen zijn een maatwerk product. Hierdoor is het moeilijk om de laagste markiezen prijs te noemen. Toch zal ik proberen om zo duidelijk en goed mogelijk een prijs te noemen. Een zoekopdracht op het internet laat zien dat de prijzen variëren van €299 – €375.

Hier gaat het natuurlijk wel om vanaf prijzen en dit komt doordat markiezen op maat moeten worden besteld. Hier gaat het natuurlijk wel om vanaf prijzen en dit komt doordat markiezen op maat moeten worden besteld.

Er komt ook nog eens bij, dat de prijzen die ik zojuist noem internetprijzen zijn. Deze zijn over het algemeen standaard al iets goedkoper bij markiezen, wat komt door het feit dat er geen extra kosten bij worden berekend zoals montage- en inmeten.

Waarom een markies kopen

Markiezen geven gebouwen een authentieke uitstraling, dit is dan ook vaak de reden waarom je nog vaak een markies zult tegenkomen in bijvoorbeeld winkelstraten en bij oudere gebouwen.

Dit wil niet zeggen dat een markies niet overal toegepast kan worden. Markiezen zijn ook nog vaak te zien bij woningen en ze beginnen weer ontzettend populair te worden, wat ook komt door de nieuwe moderne uitvoeringen waarin ze worden gemaakt.

Voordelen van een markies

Een markies kan om verschillende redenen worden ingezet. Het geeft niet alleen een authentieke uitstraling, maar heeft nog veel meer voordelen.

Vroeger waren markiezen alleen verkrijgbaar als normale zonneschermen. Maar tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunnen markiezen bijvoorbeeld ook aan de buitenkanten voorzien worden van zijflappen, waardoor er ook geen licht meer via de zijkanten naar binnen kan komen.

Uiteraard kan een markies in verschillende hoogtes worden ingesteld, om zo de zoninval te kunnen instellen. Doordat markiezen behoorlijk zwaar zijn, kan dit tegenwoordig ook geregeld worden met een motor en een afstandsbediening. Dit wordt dan meestal vanwege het gewicht ook erg aangeraden!

Markiezen zelf monteren voor een lagere markiezen prijs

Een markies zelf monteren, kan de uiteindelijke markiezen prijs behoorlijk drukken. De montagekosten maken namelijk over het algemeen de prijzen een stuk hoger en hierdoor kun je dus een hoop geld besparen door het zelf te doen.

Bij normale zonweringbedrijven is de prijs voor montage vaak inbegrepen, maar bij een online aankoop vaak niet. Hierdoor kan het interessanter zijn om je nieuwe markies online te kopen. Ook vervallen dan de kosten voor het meetwerk, maar moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je zelf de maten op de juiste manier meet. Hier kun je online gelukkig erg veel informatie over vinden, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt.

Kies je ervoor om jouw nieuwe markies zelf te monteren? Zorg er dan altijd voor, dat je dit met twee personen doet!

https://www.zonweringbestellen.nl/markiezen