Hoe kies je de juiste grasmat?

Je bent van plan om kunstgras aan te schaffen? Daar krijg je vast en zeker geen spijt van. Er is veel mogelijk op dit gebied. Daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Welke grasmat past nu het beste in jouw situatie? En hoe kies je de juiste grasmat? Er zijn een aantal overwegingen waar je rekening mee kunt houden. Uiteraard mag je ook altijd tips vragen bij een van de vele experts. Die geven je graag advies op maat.

Weinig tot geen onderhoud is vanzelfsprekend

Welke keuze je ook maakt op het gebied van kunstgras, je hoeft niet bang te zijn voor veel onderhoud. Elk soort kunstgras vraagt om slechts heel weinig tot bijna geen onderhoud. Toch wil dit niet zeggen dat je kiest voor een nep product. Door de hoge kwaliteit van het moderne kunstgras is dit nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Je zult zien dat de uitstraling heel natuurlijk is. Wil je kinderen op het gras laten spelen, dan genieten ze op een heerlijk zachte grasmat.

Waar kun je kunstgras leggen?

Wil je het kunstgras niet in je tuin, maar op je balkon leggen? Dat is ook zeker mogelijk. Natuurlijk is een grasmat ideaal in je tuin. Het ziet er altijd strak en verzorgd uit. De weersomstandigheden maken hierbij niets uit. Daarnaast is het een uitstekende keuze voor op een dakterras of een balkon. Waar je het ook buitenshuis wilt leggen, het is altijd een duurzame en makkelijke optie.

Grastapijt of grasmat

Kies je voor grastapijt of een grasmat? Het tapijt ontvang je op een rol. Meestal gebruiken mensen dit op een balkon of een dakterras. Het zorgt voor een heerlijk tuingevoel. Vaker kiezen mensen voor grasmatten. Het grote voordeel is dat je dit speciaal op maat kunt laten maken. Wil je graag een perfect passende grasmat voor in jouw tuin? Welke zachtheid heb je het liefst? Deze wordt bepaald door een combinatie van de dichtheid en de hoogte van de grassprietjes. Er is een mix mogelijk van groene en bruine sprieten. Heb je liever geen bruin ertussen, dan is er ook gras waarbij je alleen lichtgroene en donkergroene sprieten hebt.

Heel fijn kunstgras

Wil je graag kunstgras waarop dieren en kinderen kunnen spelen? Dan is het fijn om te kiezen voor een hoge dichtheid van de grasmat. Het gras voelt in dat geval heerlijk zacht aan. Je legt het kunstgras op de tegels, op zand, op asfalt of op een houten ondergrond. Deze dient wel stabiel en vlak zijn. Uiteraard moet ook het water afgevoerd kunnen worden. Leg het kunstgras liever niet op zwarte aarde of op beton.

Even borstelen en klaar

Je kunt je grasmaaier verkopen. Als je die natuurlijk al had. Qua onderhoud hoeft er voortaan nog maar weinig gedaan te worden. Hebben de kinderen de hele middag op het gazon gespeeld? Vaak komen de sprieten vanzelf weer omhoog. Anders kun je hooguit even borstelen met een bezem.

https://www.kunstgrasdirect.nl