Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Haal de koffiearoma naar boven met handige houten roerstaafjes

Aroma kan op meerdere manieren worden beschreven. Het is natuurlijk erg persoonlijk en iedereen heeft wel een andere interpretatie van geur. De aroma kan bijvoorbeeld bloemig, rokerig, fruitig of kruidig zijn. Leuk om eens met collega’s of vrienden verschillende aroma’s te gaan ruiken.

Bij het professioneel proeven van koffie kun je het aroma het beste ruiken, wanneer het oppervlak van de gemalen koffie is omgezet naar koffieresten. Deze resten moeten 3 keer geroerd worden. Nadat koffie is gemalen voor cupping (dat is het proeven en beoordelen van de koffie), wordt de geur van koffie geproefd. Dit gebeurt door de gemalen koffie in het kopje op te sluiten en af te sluiten met een deksel. Binnen een kwartiertje moet het deksel dan worden opgetild, om zo de droge koffie goed te kunnen ruiken. De koffie wordt vervolgens ‘gezet’, door er water aan toe te voegen. Er ontstaat vervolgens er een soort korst van gemalen koffie, die op het water drijft. Deze korst moet 3 tot maximaal 5 minuten ongeroerd worden. Om het aroma goed te kunnen bepalen wordt de koffiekorst 3 maal geroerd. Terwijl er voorzichtig aan de koffie wordt geroken, laat de cupper het schuim langzaam van de lepel lopen. Net zoals bij wijn heet deze koffiearoma ook wel de ‘neus’ van de koffie. Het is één van de primaire kwaliteiten van koffie die de smaak bepalen. De anderen zijn body, zoet, zuur, bitterheid en nasmaak. 

Koffie is dus niet zomaar koffie. Koffie ruiken is duidelijk wat anders dan het drinken. Er zijn zoveel gebruiken, maar ook heel veel smaken. Gemiddeld drinkt de Nederlander zo’n 3 koppen koffie per persoon per dag. Iets minder dan 1/3 deel drinkt deze koffie zwart en de rest met suiker of suiker en creamer/koffiemelk. Dat gebeurt meestal thuis of op kantoor, maar zo’n 30% consumeert de koffie buitenshuis. Veel mensen gebruiken dus suiker en/of melk in de koffie. Om de roeren en om jouw smaal optimaal te krijgen, zijn er roerstaafjes. Goed passende plastic of houten roerstaafjes die passen bij de koffiebekers. Het is wel handig als je dat allemaal tegelijk kunt bestellen. Nog beter is als al die drinkbenodigdheden zijn verpakt in handige dispenserdozen. Deze zet je snel en eenvoudig naast je koffiezetapparaat, op de toonbank of in de koffie corner.

Suikersticks en Creamersticks; wel érg handig!

Suiker en melk in de koffie zijn belangrijke koffie benodigdheden. Vaak verpakt in handige dispenser, dus je kunt de sticks er eenvoudig uitnemen. Ideaal voor op vakantie, kantoor maar ook in de kantine van de sportvereniging. De koffiecreamer − in de volksmond ook wel ‘melkpoeder’ genoemd – is verpakt per 2,5 gram en geeft de koffie een romigere smaak. Goed verpakt, geen geklieder en overal handig omdat dit poeder zo lang houdbaar is. En gelet op de calorieën maakt het weinig uit, in een scheutje volle koffiemelk of een zakje creamer zitten beide zo rond de 15 kcal. DisposableDirect levert jou de voordelige melkstaafjes met 2,5 gram creamer. Maak je koffie zacht romig, zonder dat dit ten koste gaat van de heerlijke koffiearoma. Creamerstaafjes worden geleverd in praktische dispenserdozen van 500 stuks. De sticks hebben een alu coating. De inhoud is hierdoor uitstekend beschermd tegen warmte en vochtige omstandigheden. De coating zorgt tevens voor een langere houdbaarheid. Ook leverbaar in voordeeldozen (1.000 stuks)! DisposableDirect heeft een uitgebreid assortiment koffie- en thee benodigdheden. Van suiker in sticks tot roerstaafjes. Bestel ze samen en profiteer van gratis verzending (>€200).

Gedoseerd suiker in de Koffie? Ideaal die suikersticks!

Ongeveer de helft van de koffiedrinkers gebruikt suiker in de koffie. Om die reden wordt koffie in horecagelegenheden meestal geserveerd met suiker (een suikerzakje of suikerstick). De suiker wordt op deze manier hygiënisch en goed gedoseerd verpakt. Je kunt er zo gebruik van maken. Maar waar komt suiker eigenlijk vandaan? Van de wereldwijde suikerproductie is ongeveer 80% rietsuiker en de rest voornamelijk gemaakt van suikerbieten. In Nederland komt relatief veel suiker van de suikerbiet, mede omdat het gewas prima groeit in het Nederlandse klimaat. Het telen vraagt veel zorg en aandacht. Van het begin, het uitzaaien, tot aan de oogst. En als het weer een beetje mee zit kunnen de akkerbouwers de suikerfabriek bieten aanleveren van een goede verwerkingskwaliteit. Voor de koffie en thee gebruiken we fijn tafelsuiker, ook wel fijn kristalsuiker genoemd. En de naam zegt het al: dit is een suikersoort met een fijnere kristal dan gewone kristal. KoffiebekerDirect.be levert jou deze kwaliteit suiker in handige staafjes. De voordelige 4 grams suikerstaafjes in presenteerdoos, direct klaar voor gebruik en prima gedoseerd. Iedere suikerstick bevat 4 gram fijne suiker; hygiënisch verpakt in papier/pe. De staafjes zijn lang houdbaar (3 – 5 jaar) en direct klaar voor gebruik. De hygiënische portieverpakkingen worden geleverd in dispenserdoos met handige uitgifte-opening. Inhoud: 500 sticks per dispenser. Suikerstaafjes zijn ook leverbaar in voordelige bulkverpakking van 1.000 stuks.

Koffie buitenshuis

Ruim een kwart van alle Nederlanders die koffie drinken doen dat buitenshuis: ruim 70% op het werk, ruim 20% in horecagelegenheid of op vrijetijdslocaties en een kleine 5 procent gewoon onderweg. Het zo genaamde To Go gebruik neemt de laatste jaren overigens wel flink toe. Veel Nederlanders halen een koffie on the go van dat leuke tentje op de hoek. En als je de bekers voorziet van zo’n handige witte of zwarte kofferdeksel, kun je ze meenemen, zonder te morsen. KoffiebekerDirect.be is zo’n webshop die alle belangrijke koffiebenodigdheden aanbiedt en waar je ze op een snelle en efficiënte manier kunt bestellen. Je heb ze zo in huis. En doe je er dan ook een paar mooie koffiebekers bij. Dan heb je je bestelling helemaal compleet.

https://www.koffiebekerdirect.be/