Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij een scootmobiel kopen

 

Scootmobielen hebben allang niet meer het imago van een voertuig voor gehandicapten. Natuurlijk, voor die doelgroep zijn het ideale vervoermiddelen, maar de hippe modellen van nu zijn voor jong en oud geschikt. Met of zonder motorische beperking. Er is flink wat keuze, zo biedt Fastfuriousscooters.nl niet alleen verschillende merken waaronder BTC, IVA en Gomax, sommige types zijn ook geheel naar wens aan te passen. Met de zeven tips op deze pagina kun je snel een scootmobiel kopen die helemaal bij je past!

 

1. Een rijbewijs is niet nodig

Dit is belangrijk om te weten; het is niet nodig om een rijbewijs te bezitten of om een certificaat te behalen. Iedereen die ouder is dan 16 jaar mag een scootmobiel kopen en rijden. Jonger trouwens ook, daar kan een ontheffing voor worden aangevraagd. Les nemen is ook niet nodig, als je nog nooit op een dergelijk voertuig hebt gereden is het wel aan te raden om eerst onder begeleiding te oefenen.

 

2. Je hoeft niet te tanken

Scootmobielen rijden op stroom, niet op benzine. Je hoeft dus niet langs het benzinestation te rijden om bij te tanken. Je kunt thuis de stekker in het stopcontact steken om de volgende dag weer aan te rijden. Wanneer je veel kilometers maakt kun je kiezen voor een extra zware accu waarmee je een grotere afstand kunt overbruggen.

 

3. Of wil je toch sneller?

Bij modellen die tot 25 km/u kunnen rijden ligt de keuze voor elektrische scootmobielen voor de hand. Maar het is ook mogelijk om sneller te rijden met bijvoorbeeld de Gomax LX, die kan tot 45 km/u rijden op benzine. Je hoeft geen helm te dragen en je hebt ook hier geen rijbewijs voor nodig. Let er buiten de bebouwde kom op dat je op het fietspad moet rijden zoals dat met scooters ook het geval is. Rijden op de weg is dan levensgevaarlijk!

 

4. Je mag (bijna) overal rijden

Tot 6 km/u mag je op het voetpad rijden, rijdt je sneller dan moet je op het fietspad rijden. Als fietsers op de openbare weg moeten fietsen mag je ook daar rijden met scootmobielen. Je mag er zelfs mee in de winkel rijden, de breedte van het voertuig en van de deuren in de winkel maken dit in theorie mogelijk. Er zullen ongetwijfeld wel winkeltjes zijn die hier niet op voorzien zijn, dus daar zul mee moeten opletten.

 

5. Hoe bedien je een scootmobiel?

Je wilt graag een scootmobiel kopen maar je hebt reuma in je handen. Hoe bedien je dan het hendel in het stuur? Dat is een veelvoorkomende vraag met gelukkig een eenvoudig antwoord; bij sommige modellen is het mogelijk om een duimbediening of een voetpedaal te laten monteren. Met name de Gomax in de Fastfuriousscooters.nl winkel is zeer goed uitbreidbaar.

 

6. Je kunt je eigen voorkeuren aangeven

Een mandje voor boodschappen of achteruitkijkspiegels zijn handige opties, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je het zadel hoger laten maken, de instap laten aanpassen of een houder voor een wandelstok laten monteren. Kijk zelf in de webshop naar alle opties, of neem contact op met de winkel voor meer informatie.

 

7. Leasen is ook een optie

Wil je een scootmobiel kopen maar vind je de prijs toch iets te hoog voor jouw budget? Je kunt ook in termijnen betalen via een leasecontract. Dat is dus kopen op afbetaling. De termijn varieert van 12 tot 72 maanden. Wil je de kosten een beetje spreiden maar geen rente betalen? Soms zijn er acties waarmee je binnen 3 maanden het bedrag voldoet in 3 termijnen zonder rente! Een BKR toetsing is in dit geval niet nodig.

 

Met deze tips kun je snel en weloverwogen een scootmobiel kopen bij Fastfuriousscooters.nl.