Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Isoleren: meer comfort, meer geld en een beter milieu

Het isoleren van de thermische schil van je woning is een ingrijpende klus, maar je hebt er ook heel veel profijt van. Er zijn heel veel redenen te verzinnen waarom het isoleren van de woning verstandig is, maar de voornaamste reden is dat je geniet van meer wooncomfort, geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu. In onze blog zoomen we hier dieper op in. 

Geld besparen

Met het isoleren van een woning kun je geld besparen! De energierekening wordt alsmaar hoger en dat is deels te wijten aan het feit dat je moet blijven stoken om van een aangename temperatuur te kunnen genieten. Als het huis goed geïsoleerd is, is dat niet meer nodig en kun je minder gaan stoken. En minder stoken betekent automatisch dat ook je energierekening omlaag gaat. 

 

In de zomer profiteer je weer van het feit dat de koele lucht binnen blijft en de warme lucht van buiten wordt geweerd. Ten eerste hoef je dus niet met ventilatoren en mobiele airco’s te slepen, maar je kunt dus ook in deze periode besparen op de stroomkosten. Want deze oplossingen vergen stroom om het binnen lekker koel te houden.

Isoleren zorgt voor meer wooncomfort

Niet alleen de kostenbesparing is een groot voordeel, maar het is ook een feit dat je het wooncomfort kunt verhogen als je met het isoleren van je woning aan de slag gaat. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer blijft het juist lekker koel. Heerlijk, toch? Dat heeft alles te maken met het feit dat de warmte niet meer via de vloer, muren en het dak kan ontsnappen, terwijl de warme buitenlucht in de zomermaanden wordt geweerd.

Met isoleren heb je geen last (meer) van vocht en schimmels

Nog een belangrijke reden om te isoleren heeft te maken met de vochtproblemen waar je last van hebt of last van kunt krijgen. Door isolatie wordt vocht tegengehouden en krijgen schimmels geen kans meer om zich te vermeerderen. Die muffe lucht is dus verleden tijd, terwijl het ook beter is voor je gezondheid. Een langdurige blootstelling aan schimmels en dan vooral de zwarte schimmel, kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Woning stijgt in waarde

Goed geïsoleerde woningen leveren op de huizenmarkt meer geld op dan huizen die niet of nauwelijks geïsoleerd zijn. Isoleren is dus een goede investering die je ook kunt terugverdienen.  Op het moment dat je het huis wilt verkopen, zal de makelaar je goed geïsoleerde woning hoger waarderen dan als de woning niet geïsoleerd is. Zo simpel is het. Naast de isolatie van een huis is het ook slim om te investeren in oplossingen, zoals de warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen en andere oplossingen die bijdragen aan een beter milieu en energiebesparing.

Muurisolatie van Isolatiespecialist.nl

Subsidie vanuit de overheid voor isoleren

Isoleren en andere verduurzamende oplossingen worden gesteund vanuit de overheid. Hoe meer je investeert, des te hoger de subsidie wordt. Je kunt via de website van de Rijksoverheid de zogenaamde ISDE aanvragen. De hoogte van de ISDE, is afhankelijk van welke oplossingen je kiest en of die ook aan bepaalde voorwaarden voldoen.