Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

De geschiedenis van het automerk BMW

BMW is een van de meest bekende en gerespecteerde automerken ter wereld. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis die begint in het begin van de 20e eeuw. Hieronder volgt een kort overzicht van de geschiedenis van BMW en BMW onderdelen. Benieuwd? Lees dan verder!

Het ontstaan van BMW

BMW werd opgericht in 1916 als een vliegtuigmotor fabrikant genaamd Rapp Motorenwerke. Het bedrijf werd opgericht door Karl Rapp in München, Duitsland. In 1917 veranderde het bedrijf zijn naam in Bayerische Motoren Werke, ook bekend als BMW. In de vroege jaren produceerde BMW voornamelijk vliegtuigmotoren en andere militaire apparatuur voor de Eerste Wereldoorlog. 

BMW na de Eerste Wereldoorlog

Na het leveren van nieuwe en gebruikte BMW onderdelen tijdens de Eerste Wereldoorlog werd BMW gedwongen om zijn activiteit te verleggen naar de productie van motorfietsen en auto’s. In 1923 introduceerde BMW zijn eerste motorfiets, de R32. De R32 was een enorme hit en vestigde BMW als een belangrijke speler in de motorfiets industrie. In 1928 produceerde BMW zijn eerste auto, de BMW 3/15. De auto was een kleine, betaalbare auto die bedoeld was voor de massa. 

BMW voor de Tweede Wereldoorlog

In de jaren dertig produceerde BMW een aantal iconische auto’s, waaronder de BMW 328, een sportwagen die bekend stond om zijn prestaties en stijl. Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde BMW opnieuw vliegtuigmotoren en andere militaire apparatuur voor nazi-Duitsland. 

BMW na de Tweede Wereldoorlog 

BMW werd na de oorlog gedwongen zijn productie te stoppen en zich te concentreren op andere industrieën. In de jaren vijftig keerde BMW echter terug naar de autoproductie en produceerde een aantal opmerkelijke modellen, waaronder de BMW 507, een sportwagen die populair was bij beroemdheden zoals Elvis Presley.  In de jaren zeventig introduceerde BMW zijn ‘Neue Klasse” -modellen, een reeks compacte auto’s die BMW weer terugbrachten in de mainstream autowereld. Deze modellen waren betaalbaar, betrouwbaar en stijlvol. Ze hielpen BMW zich te vestigen als een serieuze speler in de auto-industrie.  In de jaren tachtig en negentig bleef BMW zich uitbreiden en innoveren. Het bedrijf introduceerde een reeks nieuwe modellen, waaronder de BMW 3-serie, de BMW 5-serie en de BMW 7-serie. BMW vestigde zich ook als leider op het gebied van technologie en veiligheid, met de introductie van airbags, ABS en andere geavanceerde veiligheidsfuncties. 

BMW in de afgelopen jaren

In de 21e eeuw heeft BMW zijn producten verder uitgebreid en blijft het een van de meest innovatieve en gerespecteerde automerken ter wereld. Het bedrijf heeft zich ook gericht op het ontwikkelen van duurzame technologieën en alternatieve brandstoffen. Ook introduceerde BMW de BMW i3, een elektrische auto die populair is bij milieubewuste consumenten. 

Ben je op zoek naar BMW onderdelen? Offenga is de BMW specialist van Nederland en bij hen ken je terecht voor alle gebruikte en nieuwe onderdelen. Zoek jij dus een nieuwe of gebruikte BMW koplamp of andere BMW verlichting? Kijk dan eens bij Offenga.