Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Hoe voorkom je dat je scooter tijdens de winter nat regent

Heb jij een scooter en ga je hier dagelijks mee naar school of naar je werk? Dan is dit gedurende de zomermaanden natuurlijk heerlijk. Vooral wanneer het buiten warm is, is het wel zo prettig dat er een heerlijke frisse wind door je haren en langs je lichaam waait. Maar hoe zorg je er nu voor dat je scooter tijdens de herfst- en wintermaanden niet nat regent? Om je een aantal ideeën te geven, hebben we wat praktische tips voor je.

 

Zorg voor een scooterhoes

Of je nu thuis bent of je scooter op school of op je werk hebt staan, er is natuurlijk niets zo vervelend als een zadel dat helemaal nat is wanneer je er op wilt gaan zitten. Ook is regen niet goed voor de rest van je scooter. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het water niet ten goede komt van bijvoorbeeld je frame, remmen en overige metalen onderdelen van je scooter. Een goede scooter hoe is daarom essentieel. Scooterhoezen zijn namelijk waterdicht en zorgen ervoor dat je geen problemen ervaart met je scooter wanneer het regent. Ideaal wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je scooter overdekt te kunnen neerzetten.

 

Zet je scooter in de schuur of garage

Heb jij de mogelijkheid om je scooter overdekt te kunnen wegzetten? Doe dit dan ook! Te vaak zien we namelijk dat mensen het te licht opvatten, waardoor de scooter onnodig in de stromende regen blijft staan. Dit is natuurlijk niet heel bevorderlijk voor de scooteronderdelen die helemaal nat regenen. Zorg er daarom dus altijd voor dat je scooter op z’n minst droog staat en bij voorkeur binnen. Als het te koud is kan dit namelijk ook schade toebrengen aan je accu. Doe er dus verstandig aan om een scooterhoes aan te schaffen als je geen garage of schuur hebt en anders zet hem keurig binnen wanneer je je scooter niet gebruikt. Je zult merken dat je scooter iedere ochtend een stuk gemakkelijker start en ook de levensduur van je accu zal ermee worden verlengt.