Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Makkelijk een auto huren in Geleen

Tegenwoordig is een auto huren in Geleen kinderlijk eenvoudig. We nemen echter aan dat je dit niet dagelijks doet, daarom leggen wij in deze blog uit hoe makkelijk het is. Er zijn drie algemene zaken die belangrijk zijn bij het huren van een auto. Als eerste is het belangrijk om te weten dat je een bepaald tarief per periode betaald over de periode waar je een auto huurt. Ten tweede wordt meestal een eigen risico berekend per schade geval, ondanks dat je doorgaans altijd allrisk verzekerd bent. Ten slotte kan de lengte van de huur per verhuurder verschillen.

Voordat je gaat huren

Als je een auto wilt huren, is het verstandig dat je van te voren een reservering plaats. De verhuurder heeft ten slotte ook maar een beperkt aantal auto’s te huur. Ook bespaart het veel tijd als je een auto online reserveert. Dit kun je over het algemeen vaak doen via de website van de verhuurder. Hier krijg je ook een duidelijk overzicht van het aanbod en de kosten van het huren van de auto’s.

Ophalen van de auto

Wanneer je de auto gaat ophalen ben je verplicht om je rijbewijs en ID-kaart of paspoort te laten inzien. Er wordt een kopie van gemaakt waarop alleen de, voor de verhuurder, belangrijke informatie opstaat. Vervolgens krijg je nog een formulier overhandigd waar je de ontbrekende informatie invult. Hierna wordt een compleet huurcontract opgesteld. In dit huurcontract staan zaken op zoals informatie over de auto die je huurt, of er extra bestuurders zijn, wat het eigen risico is et cetera. Als je dit document ondertekent ben je klaar om de weg op te gaan!

Tijdens de huurperiode

Krijg je tijdens de huurperiode met pech of schade te maken, is het verstandig om dit meteen bij het verhuurbedrijf te melden. Op deze manier kan de verhuurder er alles aan doen om het goed op te lossen en jou weer zo snel mogelijk op weg te helpen, letterlijk! Informatie en handleidingen van de auto zijn altijd aanwezig in de auto, noodnummers kun je er ook terugvinden. Als de huurperiode afloopt, breng je de auto terug naar het verhuurbedrijf. Dit kun je meestal op elk tijdstip doen, je moet dan alleen nog even de autosleutel in de brievenbus gooien.