Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Gezellige keuken in 3 stappen

Gezellige keuken in 3 stappen

Doordat onze keuken een steeds belangrijker onderdeel wordt van ons hele huis, zien we steeds vaker dat ook de keuken gezellig wordt ingericht. We zitten er immers vaak een stuk meer dan we aanvankelijk zelf doorhebben. Waar dit tot voor kort enkel was voor het ontbijt, lunch of diner, is het ook gezellig om er een avondje te borrelen met vrienden of familie. Kortom, een gezellige keuken is dan dus wel zo leuk! De eerste stap die je kunt zetten is relatief eenvoudig, welke dit is en nog veel vertellen we je in dit artikel. Dus wil jij een gezellige keuken, lees dan verder.

Opruimen

Niets is zo killing voor de sfeer van een ruimte als een rommelige ruimte. Het maakt niet uit of het gaat om kleding op de grond in je slaapkamer of een stapel papieren op de eettafel. Door je keuken netjes op te ruimen, zal je zien dat dit al een volledige andere look en feel geeft. Door het aanrechtblad netjes te houden en de eettafel ook, zal je zien dat het al een heel ander gevoel geeft. Door het geheel te decoreren met een kandelaar, ornament of eventueel andere gouden, groene of zwarte woonaccessoires, zal je zien dat het een stuk gezelliger wordt.

Decoratie

Een gezellige keuken, kan natuurlijk net zoals een woonkamer niet zonder gezellige decoratie. Dit geldt niet alleen voor accessoires, maar ook voor het bestek en servies. Gekleurd bestek is tegenwoordig helemaal hot! Waar vroeger de welbekende sola besteksets helemaal in waren, zie je nu steeds vaker goud, zwart of koperen bestek. Waar dit bestek tot enkele jaren geleden vrij prijzig was, kun je nu ook goedkoop bestek in verschillende kleuren krijgen.

Muren

Net als in de woonkamer, is de keuken natuurlijk ook omringt door verschillende muren. Wil jij het geheel wat extra sfeer geven, dan is het aanpakken van de muren hiervoor een goede stap. Je kunt kiezen voor een schilderij, muurcirkel of misschien wel een speciaal behang. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! Door een paar kleine aanpassingen te doen qua stijl of decoratie, zal je zien dat jij je keuken na een make-over niet meer terug kent.