Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Gemakkelijk tuinieren doe je zo!

Tuinieren is een activiteit waar veel mensen tegenop zien, maar die anderen juist energie en een lekker gevoel geeft. Of je nu bij de eerste of bij de laatste categorie tuinierders hoort: als je een tuin hebt bij je woning of je bedrijf, ontkom je er niet aan om op gezette tijden aan tuinonderhoud te doen. Zeker als je een groot gazon en/of veel groen in je tuin hebt, is dit belangrijk. Maar hoe kun je op een efficiënte en aangename manie je tuin onderhouden, bijvoorbeeld in het voorjaar of in het najaar? In dit artikel zetten we een aantal praktische tips voor je op een rijtje om het tuinieren slim aan te pakken, zodat je er plezier aan beleeft. Doe er je voordeel mee en maak tuinieren nog leuker dan het al is!

Lekker tuinieren met de Golden Gark

Een van de belangrijkste voorwaarden om lekker in de tuin aan de slag te gaan, is gebruikmaken van de juiste tuingereedschappen. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is de Golden Gark. De Golden Gark is een multifunctioneel tuingereedschap, waarmee je kunt harken, scheppen en zeven. Dit multifunctionele gereedschap helpt je dus om in een handomdraai de tuin te onderhouden. Fijn aan de Golden Gark is dat deze erg licht is, supersterk en daardoor gemakkelijk en comfortabel in het gebruik is. En voor de prijs van dit tuingereedschap hoe je de Golden Gark ook niet te laten staan, want dit van origine Nederlandse tuingereedschap is zeer voordelig geprijsd.

Tuinieren

Wees terughoudend met schoffelen

Wil je je tuin op een duurzame manier onderhouden, zodat je er nog lang plezier van kunt beleven? Dan raden we je aan om terughoudend te zijn met het schoffelen van je tuin. DE tuinbodem is namelijk een ingewikkeld en subtiel samengestelde grondsoort, die zich in de loop van de jaren vormt en daaraan zijn kracht en vruchtbaarheid ontleent. Door veel en vaak te schoffelen, wordt de unieke structuur van de tuinbodem verstoord. En dat kan negatief uitpakken voor een gezonde groei van de flora en fauna in je achtertuin. Er komt bij spitten namelijk veel CO2 vrij, waardoor onkruid meer kans krijgt om te gaan groeien. Beter dan spitten en schoffelen is het om de bodem vruchtbaarder te maken met rijke potgrond of met (kunst)mest. De bodem wordt dan optimaal gevoed, wat gunstig is voor de plantengroei in je tuin.

Denk na over een altijd bloeiende tuin

Tuinieren wordt een stuk gemakkelijker en leuker als je werkt vanuit een goed doordacht plan om je tuin altijd in bloei te laten staan. Dit kun je heel eenvoudig en vrij snel doen. Hoe dan? Door alle maanden van het jaar op te schrijven en daar planten en bloemen bij te zoeken die in de betreffende maanden in bloei zijn. Vervolgens kun je uit deze lijst een selectie maken en de mooiste bloemen en planten met elkaar combineren. Bij het tuinieren is het verleidelijk om je vooral te richten op je gazon, de planten en de bloemen in je tuin. Maar vergeet niet om ook de bomen en struiken in je tuin goed te verzorgen. Verwijder dode bladeren en takjes, zodat ook je bomen en struiken het hele jaar door mooi blijven!