Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

5 voordelen van financial lease

Een vast maandbedrag maar toch eigenaar worden van een nieuwe auto? Dat kan wanneer u gebruik maakt van financial lease. Ook als ZZP-er kunt u van deze voordelen gebruik maken. Met alle mogelijkheden van het leasen geniet u van alle voordelen die het zakelijk rijden van een auto met zich meebrengen. Zo wordt de nieuwe auto uw eigendom, bepaalt u zelf de leaseperiode maar heeft u toch de voordelen van de BTW aftrek. U maakt dus een investering zonder dat u de liquiditeit van uw bedrijf verliest of aantast. Lees hieronder de 5 voordelen van financial lease en ontdek zelf de vele mogelijkheden die het leasen van een auto heeft op uw financiële positie, luxe en comfort.

De 5 voordelen van financial lease

Het leasen van een auto zorgt voor vele voordelen voor u als ZZP-er. Het eerste grote voordeel is dat u zelf eigenaar bent en blijft van de auto. Na het aflopen van het leasecontract staat de auto dus volledig op uw naam, ongeacht de restwaarde. Deze restwaarde kunt u gebruiken voor het opnieuw afsluiten van een leasecontract of de aanschaf van een eventuele nieuwe auto. Het tweede voordeel is dat u met het leasen van een auto veel belasting voordelen geniet. U kunt de BTW namelijk aftrekken en u kunt een aantal belastingvrije kilometers rijden. Een groot financieel voordeel dus. Een derde voordeel van zakelijke lease is dat je de leaseperiode zelf kan kiezen. Dus of u nu voor één jaar of meerdere jaren gebruikt wilt maken van een leasecontract, beide is mogelijk. Hierdoor weet u vooraf precies welke kosten u kwijt bent aan de auto. Het vierde voordeel is dat u zelf geen tijd kwijt bent aan het kopen of inruilen van de auto. Het leasebedrijf regelt dit allemaal voor u. Het enige dat u hoeft aan te geven is het type auto, de eisen en de kleur. Er zijn tal van mogelijkheden, dus met een leasecontract hoeft u zeker niet in te leveren op luxe en comfort. Het vijfde en laatste voordeel in dit artikel is het onderhoud van de leaseauto. Dit hoeft u namelijk niet zelf te regelen. Het onderhoud zit in het leasecontract waardoor u geen onverwachte kosten hoeft te maken. Schade, verkeersboetes en dergelijke zijn hierbij uiteraard uitgezonderd, maar het dagelijkse onderhoud zal niet voor verrassingen gaan zorgen.
Financial lease biedt u dus in alle opzichten veel vrijheden en voordelen. U heeft een keuze uit legio modellen en type auto’s zonder dat u op luxe of comfort hoeft in te boeten. U hoeft zich niet druk te maken om de aanschaf of het inruilen van de auto. Dit wordt allemaal door het leasebedrijf geregeld. En het mooie is, de auto is en blijft uw eigendom, ook na het aflopen van het leasetermijn.