Artikel Depot
Image default
Zakelijke dienstverlening

Weetjes over inkt

We het ons niet bijna niet voorstellen om geen gebruik te maken van inkt. Zo wordt inkt bijvoorbeeld gebruikt voor het vullen van schrijfpennen, het afdrukken van posters en het maken van stempelkussens. Tegenwoordig kun je ook gemakkelijk inkt bestellen voor printers en vulpennen.  Inkt is één van de gewoonste dingen in on dagelijks leven. Maar hoeveel weet jij over inkt? In dit artikel lees je over een aantal interessante weetjes over inkt.

De oorsprong van inkt

Inkt werd voor het eerst gebruikt in rond 500 voor Christus door de Chinezen. In die tijd werd inkt gemaakt van roetdeeltjes die bij elkaar worden gehouden door gom en hars. Deze vorm van inkt werd later door Egyptenaren en Arabieren.

Een inktvlek? Gebruik wat melk

Inktvlekken zijn ontzettend vervelend en moeilijk weg te krijgen door ze te wassen. Hier is echter een oplossing voor, dat wellicht een beetje raar klinkt. Inktvlekken zijn namelijk makkelijk weg te krijgen met melk. Door de vlek onder te dompelen in een laag volle melk en deze vervolgens in de was te doen, zal de vlek verdwijnen.

Inkt met een smaakje?

Wanneer je aan inkt denkt, is de laatste gedachte dat in je opkomt om de inkt in te nemen. Uiteraard kun je inkt niet zomaar in je mond stoppen, maar er bestaat eetbare inkt. Eetbare inkt is simpelweg een mix van water, citroenzuur, kleurstoffen, conserveermiddelen en alcohol. Eetbare inkt wordt voornamelijk gebruikt voor het decoreren van prachtige taarten en zijn volledig veilig om in te nemen.

Kleurrijk water

Voor kunstwerken wordt vaak ecoline gebruikt. Ecoline is een soort inkt en is zeer vloeibaar. Doordat ecoline ontzettend vloei- en oplosbaar is in water kun je kleurrijke kunstwerken mee maken. Wanneer je water gebruikt voor je kunstwerken, kun prachtige kleuren makkelijk in elkaar laten overlopen en prachtige kunstwerken maken.

Inkt van inktvissen

Je vraagt je wellicht af of inkt van inktvissen daadwerkelijk kan worden gebruikt als inkt. De antwoord op deze vraag is ja. Door de inkt van een inktvis te mengen met lijnolie, wordt de inkt bruikbaar om mee te schrijven. Echter, is de kans wel groot dat de inkt het papier zal aantasten doordat de inkt van de inktvis een stuk zuurder is.