Artikel Depot
Image default
Eten en drinken

Meest populaire voorgerechten in Nederland

Lekker tafelen buiten de deur, wie houd er niet van? Toch kan het overweldigend zijn wanneer je al dat lekkers op de menukaart leest. Want wees eerlijk, je gaat er vaak heen met een idee van waar je zin in hebt maar, eenmaal aangeschoven aan je tafel met het menu in je handen slaat de twijfel toe. Alles ziet er even lekker uit. Om je een beetje te helpen heeft Deja-Vu restaurant Holten in dit artikel 3 favoriete voorgerechten voor je uitgelicht.

Meloen met ham

Laten we beginnen met meloen met ham. Het is een uitstekend contrast, de volle en zoutige smaak van Serrano ham in combinatie met de smaak van een sappige honingmeloen. Het is dan ook niet geheel verrassend dat dit een favoriet voorgerecht is onder Nederlanders. Restauranthouders zetten dit gerecht ook graag op het menu. Meloen met serranoham is een verfrissend gerecht bij een brunch, lunch of als starter van een hoofdgerecht. De combinatie is ook heerlijk in salades, op sandwiches, en in veel andere gerechten. Het is een perfect voorbeeld van twee ongelijksoortige ingrediënten die – wanneer ze worden gecombineerd – veel meer worden dan de som van hun aandeel.

Gegrilde kipsalade met Caesardressing

Deze internationale en klassieke publiekslieveling en kun je rustig op de lijst van de ultieme restaurant- en hotel gerechten zetten. In tegenstelling tot veel andere salades heeft een Caesarsalade iets “troostends” dankzij de romige dressing in combinatie met verse sla en krokante croutons. Het is de creatie van een Italiaans-Amerikaanse restauranthouder, met een klassiek Franse opleiding, die eigenaar was van een etablissement in Mexico. Je kan dus rustig zeggen dat het een fusion gerecht was nog voordat de term bestond, en veel koks hebben er hun eigen draai gegeven, zoals het toevoegen van zacht- of hard gekookte eieren, het toevoegen van gegrilde kip of spek, of het gebruik van mayonaise als basis voor de saus.

Garnalen cocktail

Last but not least, de garnalen cocktail. De veroveraar van de 20e eeuw en een lekkere manier om wat flair op tafel te toveren. In de jaren 60, 70 en 80 was dit voorgerecht de enigste optie om je avond met vrienden feestelijk van start te kunnen gaan. Geserveerd in een wijnglas, was het de verfijnde manier om je avond te beginnen. Hoewel de glamour er na 30 jaar wel een beetje af is, heeft de garnalencocktail nog steeds een grote aantrekkingskracht. Niet zo gek natuurlijk. Hou je van vis, dan gaat een garnalencocktail op zijn tijd er prima in.