Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Dagwaarde auto

Wanneer een auto helemaal kapot is, noemen we dat ook wel total loss. Dit houdt in dat de auto op verschillende manieren eigenlijk niet meer te gebruiken is en het beter is dat de auto naar een sloop wordt gebracht. Wanneer je verzekerd bent voor verschillende soorten schade, zal de verzekeraar een dagwaarde berekenen. Dit bedrag en de term total loss zijn afhankelijk van verschillende onderdelen die we in deze tekst gaan behandelen. Mocht je een autoverzekering zoeken dan ben je bij Autoverzekering.nl aan het juiste adres. Kijk bijvoorbeeld eens op nowGo autoverzekering.

Total loss

Een auto kan op verschillende manieren total loss worden verklaard waarbij de dagwaarde dus ook een rol speelt. Bij de eerste manier heeft het te maken met de toestand van de auto. De auto is echt niet meer te repareren en er kan absoluut niet meer mee gereden worden. De auto is dan officieel total loss. Bij de tweede manier ligt het net iets anders. Het heeft dan te maken met de hoeveelheid schade en de kosten van de reparaties. Hiervoor moet eerst de dagwaarde van de auto bekend zijn.

Dagwaarde

De dagwaarde is eigenlijk zoals het woord al zegt de waarde van de auto op de dag dat hij kapot gaat. Dit is vaak lastig in te schatten omdat niet elke auto hetzelfde waard is. Het heeft vooral te maken met het soort auto, de leeftijd van de auto en de eventuele beschadigingen die de auto hiervoor al had. Wanneer je dat duidelijk hebt, kun je een dagwaarde ongeveer uitrekenen. Bij de tweede manier van total loss ging het dus om de dagwaarde. Hierbij is het zo dat de kosten van de reparatie hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Wanneer je dus een auto hebt met een dagwaarde van 5.000 euro, maar de reparatiekosten 6.000 euro zijn, wordt de auto ook total loss genoemd. Het is in dat geval dus ook belangrijk om een goede verzekering te hebben zodat je zeker weet dat je voor dit soort kosten gedekt bent. Een goede auto verzekering vinden kan soms een lastige taak zijn. Via Autoverzekering.nl kun je dit een stuk makkelijker doen. Door middel van verschillende vergelijkingsmanieren kom je er al gauw achter welke verzekering het beste geschikt is voor jouw situatie en auto. Ook kun je via deze site de auto direct verzekeren en veilig op weg.

 

http://autoverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Topmodel van het Suzuki-modellengamma

In 1991 werd in Nederland NedCar opgericht

Wat is het verschil tussen bok- en zwenkwielen?

Leave a Comment