EHBO cursus

Een EHBO cursus: nuttig én leuk!

Nederland blijft achter bij andere Europese landen als het gaat om het aantal mensen dat in het bezit is van een EHBO-diploma. Cursusaanbieders doen er alles aan om het volgen van een EHBO cursus aantrekkelijk te maken. Zo zijn er speciale EHBO cursussen op maat voor ouders van jonge kinderen, maar ook voor bedrijven en verenigingen.

Verplicht om te helpen

Hoewel in Nederland de wettelijke verplichting bestaat om aan slachtoffers van een ongeval hulp te verlenen, zijn maar weinigen in het bezit van een EHBO-diploma. Hoe komt dat? En hoe zit het eigenlijk met u? De angst om in paniek te raken en daardoor iets verkeerd te doen, is een van de redenen waarom mensen liever niet het diploma willen halen. De praktijk laat echter het tegenovergestelde zien: met een EHBO-diploma voelt u zich zekerder. De wetenschap dat u de kennis en vaardigheden bezit om in noodsituaties te handelen, zorgt ervoor dat u juist niet in paniek raakt.

Veiligheid op de werkvloer

In sommige bedrijfstakken, zoals de kinderopvang, is de werkgever verplicht om werknemers een EHBO cursus te laten volgen. Op andere plekken is dat niet het geval. Vreemd eigenlijk want overal waar gewerkt wordt, gaat wel eens iets mis. Een ongeluk is immers zo gebeurd en hulpdiensten zijn niet direct ter plekke. En juist die eerste minuten zijn cruciaal. Door dan de goede hulp te bieden, kunnen er zelfs levens gered worden.

Samen op EHBO cursus. Goed voor de team spirit!

Als werkgever kunt u uw werknemers de mogelijkheid bieden een EHBO-diploma te halen. Het is een zinvolle investering en het bevordert het gevoel van veiligheid op de werkvloer. Daarnaast heeft het samen op cursus gaan een verbindend effect.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.