Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

Een laptop kopen met een snelle processor

Een nieuwe laptop kopen doet u vaak omdat uw huidige laptop of computer niet meer voldoet. Vaak heeft dat te maken met de snelheid. Techniek schrijdt immer voort en was uw laptop of computer een aantal jaar terug nog het toonbeeld van snelheid; inmiddels heeft hij moeite om nieuwere toepassingen te draaien, of ervaart u traagheid. Een van de redenen hiervoor kan zijn dat de processor van uw computer simpelweg niet meer snel genoeg is om met de meest recente ontwikkelingen mee te komen. Daarom wilt u een laptop met een snelle processor, maar hoe herkent u deze en wat maakt een processor nu snel? Misschien biedt het kopen van een HP laptop een passende oplossing.

Een laptop kopen met de nieuwste generatie processoren

De snelheid van de processor van een laptop, is van een aantal zaken afhankelijk. De belangrijkste twee zijn de kloksnelheid (uitgedrukt in gigahertz) en het aantal kernen. Eenvoudig gezegd kunt u stellen dat hoe hoger de kloksnelheid en hoe groter het aantal kernen, hoe sneller de laptop. Gaat u een laptop kopen, dan zal deze een processor hebben van Intel of AMD. De meest voorkomende processoren van Intel, zoals u deze in bijvoorbeeld HP laptops vindt, zijn de Celeron, de Pentium en de Core-series. De Celeron en de Pentium processors vindt u vaak in de meer betaalbare laptops. Hoewel het processoren voor instapmodellen betreft, kunt u met een gerust hart een laptop kopen met een processor als deze: de nieuwste generaties zijn snel genoeg voor de meeste gebruikers. De Intel Core i3, Core i5 en Core i7 zijn krachtigere processoren met meerdere kernen. Doordat zij gebruikmaken van meerdere kernen, kunnen zijn hun werklast beter verdelen en dus nog sneller berekeningen en processen uitvoeren. Het getal geeft de prestatieklasse weer.

Een HP laptop kopen met snelle processor

Wilt u een HP laptop kopen met een snelle processor? Kijk voor een uitgebreid aanbod van HP laptops eens op Electrocorner. Hier kunt u altijd een HP laptop kopen die perfect bij uw wensen en eisen past.

Gerelateerde artikelen

Camerasysteem

Ontdek welke energieleverancier de goedkoopste is voor jouw pand

Strategisch leveranciersmanagement implementeren met professionele hulp

Leave a Comment