De 3 beste anti snurkmiddelen

Fabrikanten van anti snurkmiddelen beweren (logischerwijs) altijd dat hun middel de perfecte oplossing tegen snurken is. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Daarom zetten we hieronder de 3 beste anti snurkmiddelen op een rij.

1. CPAP-masker

Het CPAP-masker wordt normaal gesproken ingezet bij patiënten die lijden aan het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS). Deze aandoening houdt in dat er sprake is van ademstops tijdens de slaap, doordat de luchtweg geheel geblokkeerd raakt. Deze ademstops kunnen tot wel 30 seconden of langer duren. Ze gaan bijna altijd gepaard met luid snurken.

Het CPAP-masker voert een constante luchtstroom aan bij de drager ervan. Dit voorkomt het dichtklappen van de luchtweg. Het zorgt ook voor een verminderen van snurken.

Helaas is het gebruik van het CPAP-masker erg ingrijpend en duur. Daarom wordt aan ‘normale’ snurkpatiënten aangeraden om eerst andere anti snurkmiddelen uit te proberen.

2. Snurkbeugel

De snurkbeugel is naast het CPAP-masker de effectiefste behandeling tegen snurken. Onderzoek door het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information (NCBI) heeft aangetoond dat de snurkbeugel voor ongeveer 90% van de snurkers een effectief middel is.

De snurkbeugel pakt snurken bij de bron aan. De meeste mensen snurken doordat de onderkaak naar achteren zakt, en deze de luchtweg blokkeert. Dit zorgt voor een vernauwing van de luchtweg. Het gevolg is dat tijdens de ademhaling het zachte gehemelte, de huig en de wanden van de keelholte naar elkaar toegezogen worden. Dit zorgt voor trillingen van de weefsels: de directe oorzaak van het vervelende snurkgeluid.

Een snurkbeugel dwingt de onderkaak lichtjes naar voren, waardoor de luchtweg vrij blijft en het snurken stopt. Kies bij voorkeur voor een snurkbeugel op maat, ofwel: een snurkbeugel die je zelf op maat kunt maken. Deze zijn het effectiefst en het goedkoopst. Vermijd standaard beugels: deze zijn niet comfortabel en effectief. Kies ook niet voor beugels die je bij de tandarts op maat kunt laten maken. Deze zijn erg duur en werken hetzelfde als een snurkbeugel die je online koopt.

3. Neusspreider

De neusspreider is geschikt tegen snurken als de oorsprong ligt bij een verstopte neus. Je dient de neusspreider zo ver als mogelijk in de neus in te brengen. Hierdoor verwijdt hij het smalste gedeelte van de neus. Dit zorgt ervoor dat de luchtstroom versoepelt en er meer lucht binnenkomt. Doordat de druk op de keel (ontstaan door de geforceerde mondademhaling) verdwijnt, vermindert het snurken. Daarnaast zul je meer zuurstof binnenkrijgen, waardoor je dieper slaapt en uitgerusten wakker wordt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.